div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Coperta unui suflet și culoare!

Picturi pe carnete handmade
Nu întotdeauna banii mulți aduc fericirea ci mai ales lucrul făcut cu pasiune, dăruire și înțelegere. Imaginația și dorința de a crea lucruri inedite au împins-o pe Maria Crigan, să se lanseze într-o afacere inedită,  produsele finite fiind cumpărate prin toată Europa. Preocupată de tot ceea ce este frumos, extrem de creativă şi foarte talentată, tânăra de 22 de ani din Chișinău, a mizat totul pe pasiunea ei.

Tot ceea ce face poartă o picătură din sufletul ei și acest lucru îi transformă clienții în prieteni. Spune că  între ea și pictură există o chimie aparte – să aibă oare legătură cu faptul că a absolvit facultatea de Chimie și Tehnologia Chimică la Universitatea de Stat din Moldova.

Pasiunea pentru frumos probabil se trage încă din copilărie, iar dragostea pentru artă i-o datorez mamei, cea care m-a înscris la un cerc extrașcolar. Eram pe atunci în clasa a II-a, iar după aceasta pot spune cu certitudine că arta m-a însoțit pretutindeni. Fiind adolescentă, am decis să-mi încerc potențialul în sfera handmade-ului. Am început cu felicitări și diverse lucruri mici din mărgele, dar nu mi-a ajuns destulă răbdare”.

Am zis să renunț pentru o perioadă, dar cred că eu și arta suntem cumva legate una de alta. O prietenă mi-a făcut un cadou mai original pe care l-a adus tocmai din Grecia și anume un carnet realizat manual. Am rămas impresionată și entuziasmată. Am vrut să încerc și eu”.

A dorit să fie deosebită și diferită de ceilalți meșteri handmade. Așa că, a studiat mult până să propună clienților un model inedit. Între timp a descoperit tehnica “papier mache”. Astfel, cu multă imaginație și îndemânare a transformat un simplu carnet într-un cadou semnificativ.

Mi-a fost dor de vopsea, pensule și dorința de a experimenta ceva nou. Am văzut că se pictează pe haine, bijuterii dar nu și pe o copertă. Asta m-a determinat să depun mai mult efort și să devin remarcată, a mai adăugat Maria”.

Ce motive și elemente folosești în lucrările tale?

Mereu am fost interesată de simbolism, de aceea în lucrările mele am ales să folosesc motive și simboluri interesante. Recent am făcut un un carnet în tehnica “papier mache”, iar pe coperta se găsește un copac. Nu e un simplu copac ci un model care reprezintă personalitatea fiecărei persoane în parte, emoțiile și trăirile sale. Fiecare lucrare este individuală, nu veți găsi în colecția mea modele identice”.

Visează să ajungă să își vândă lucrările în marile magazine, dar până atunci își promovează marfa doar pe rețelele de socializare. Confecționarea unei lucrări îi ia de la câteva ore până la câteva zile, în funcție de complexitate. Între timp a învățat să își optimizeze afacerea.

Care este sursa ta de inspirație?

 ”Egon Schiele, Edvard Munch – ceea ce ține de picturi și Trent Reznor and Atticus Ross din domeniul muzicii.

Din mâinile Mariei, ies obiecte artizanale care mai de care mai frumoase şi mai speciale, meşteşugite cu dragoste şi migală. Acum privește cu îndrăzneală spre viitor, convinsă că este OMUL care creează lucruri nemaipomenite, ce pot deveni cadouri sofisticate şi inedite, perfecte de păstrat peste ani amintiri!

Facebook/ https://www.facebook.com/marialibro.notebook/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6