Blondul platinat este culoarea care reprezintă luxul, femeia de carieră care își permite ședințe repetate la coafor pentru menținerea nuanței deschise și sănătății părului, în același timp. Această culoare ne duce cu gândul la frumusețea clasică aristocrată a vedetelor din Epoca de Aur a Hollywoodului, însă, din păcate, nu este ușor de purtat.
Este cunoscut faptul că nuanțele deschise de păr oferă efectul vizual de întinerire, iar cele închise par să accentueze vârsta. Prin urmare, pentru un chip cu aspect mult întinerit, blondul platinat este opțiunea perfectă. Hairstylista Alisia Braga susține însă că această culoare arată foarte frumos și bogat, dar înainte de a face o schimbare radicală este nevoie să ții cont de câteva reguli.
”Blondul platinat este o nuanță foarte populară, iar în ultima perioadă tot mai multe femei îmi trimit poze că și-ar dori o astfel de culoare.Ca specialist, pot spune că într-adevăr arată foarte frumos însă nu se potrivește oricui”.
Textura părului este foarte importantă dacă vrei să faci acest pas și să ai parte de o schimbare radicală de look. Dacă ai firele uscate fragile sau tratate chimic prin îndreptare sau permanent, decolorarea va provoca podoabei capilare și mai mult rău, așa că trebuie să te gândești foarte bine înainte de a lua o decizie.
”O regulă pe care este indicat să o respectăm de fiecare dată când vrem să facem o schimbare de look este să ne asigurăm că ne avantajează trăsăturile. Se ține cont de nuanța inițială a părului, culoarea tenului, a ochilor și nu în ultimul rând calitatea acestuia. Dacă nu ai părul blond, trebuie să ştii că poate dura ore întregi, mult decolorant şi câteva vizite la salon pentru a obţine nuanţa potrivită. Totodată, trebuie să investeşti într-un şampon pentru păr vopsit, balsam şi măşti.
Femeile cred că e foarte ușor să ajungi la această culoare și la fel de simplu de întreținut.Am studiat foarte mult la acest capitol și pot spune cu siguranță că, ceea ce vedem în reviste sau pe internet sunt lucruri total diferite în comparație cu rezultatul din realitate. Eu aș refuza așa cliente care vor blond platinat din prima ședință, ce au o nuanță întunecată sau mai ales negru. De ce? Pentru că 90% dintre ele vor să obțină imediat, din prima procedură această culoare. Desigur, mai există și 10% care înțeleg că procesul este îndelungat și necesită multă răbdare și îngrijire, care într-un final se bucură de look-ul obținut”, a mai adăugat hairstylista.
Decolorarea, reprezintă un stres pentru păr, deaceea blondele trebuie neapărat să folosească balsamuri, măști, uleiuri speciale, dacă doresc ca părul lor să aibă un aspect sănătos și îngrijit.
”Blondul este o culoare scumpă am spus-o de multe ori și necesită multă investiție. O zic din propria experiență pentru că și eu sunt blondă de mulți ani. Recomand: dacă optezi pentru această nuanță este obligatoriu să te prezinți la salon la fiecare 3-4 săptămâni. Dacă până acum nu ai folosit tratamente de hidratare profesionale, trece-le pe lista de achiziții. Includerea măștilor și a uleiurilor în ritualul de îngrijire îți va aduce doar beneficii. E nevoie să testezi ceea ce ți se potrivește cel mai bine. De asemenea, folosește șampon pentru păr blond special care neutralizează pigmentul galben, atenție, corect acesta se utilizează doar o dată pe săptămână. Nu se folosește de fiecare dată pentru că usucă”.
Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le comit posesoarele cu un blond platinat?
Cele mai mai greșeli sunt atunci când optezi pentru o nuanță de blond și faci experimente în condiții casnice …apoi te adresezi unui specialist și vrei să obții rezultatul ca pe revistă dar fără ca procesul să dăuneze părului.
- Nu-și îngrijesc părul corect acasă și dau vina pe specialist. Folosesc produse care usucă și mai tare părul, nu folosesc mască, uleiuri sau alte produse indispensabile pentru îngrijirea corectă.
- Nu spală părul corect și dau vina pe șampon sau specialist. “Cică i-a ars parul” Cu toții știm,că un păr blond sau o schimbare de culoare necesită multă îngrijire. Devine mai lipsit de viață părul natural și dacă nu îngrijim corect acasă, ne pomenim cu firele deteriorate.Tuturor ne place efectul de luciu, catifelare și miros plăcut a podoabei capilare de fiecare dată când ieșim din salon. Puteți obține și acasă așa rezultate, dacă se folosesc corect produsele necesare.
”Este greu și scump de întreținut în condiții casnice blondul platinat. Eu aș opta mai bine pentru o nuanță de blond dar care ne reprezintă și e comod de îngrijit. Dar dorința clientelor este lege pentru un specialist, așa că eu spre exemplu pentru început le explic sincer realitatea blondului platinat ,că este greu de obținut și niciodată nu știi ce surprize pot apărea în timpul procesului.
Țin mult la calitatea părului și niciodată nu promit 100% rezultat, iar dacă văd că structura firului este prea firavă mai bine îi refuz frumos decât să le promit ceva ce nu le pot oferi. Și, cred că ar fi bine ca fiecare hairstylist să discute cu femeile dornice de o astfel de schimbare și despre efectele, consecințele care pot apărea chiar în timpul procesului”.
Evită să îți speli podoaba capilară frecvent fiindcă se va estompa repede nuanța vopselei. În cazul în care părul tău se îngrașă repede, pulverizează șampon uscat și masează ușor la rădăcina firelor pentru un efect fresh.
Vezi și alte lucrări personale ale hairstylistei Alisia Braga!
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?