div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Cătălina Micu, tânăra care creează flori ce nu se ofilesc niciodată

Recunoașteți, cel puțin odată în viață ați încercat să păstrați o floare pentru mai mult timp, fie că era una deosebită sau că v-a fost dăruită într-un moment important al vieții. Pur și simplu uscată sau păstrată printre filele unei cărți, aceasta a avut o semnificație aparte pentru persoana care a primit-o. Să știți că, o tânără din Capitală a decis să revoluționeze tehnica de păstrare a emoțiilor transmise prin dăruirea unui buchet de flori.

Cătălina Micu iubește la nebunie dansul și florile! Este de meserie coregrafă dar acum doi ani a descoperit “gustul” pentru florile de hârtie. Și de atunci, crează emoții la buchet care bucură ochii o viață întreagă.

Din această pasiune a luat naștere o afacere. Cum reușește Cătălina să îmbine coregrafia cu acest hobby, aflăm din interviul de mai jos.

Turism, jurnalism, Arte frumoase și flori. Toate sunt despre tine?

Da. Am absolvit colegiul de Comerț al ASEM, specialitatea turism, după care am urmat Facultatea de Jurnalism și Științe ale comunicării la Universitatea de Stat, și nu m-am oprit aici. Am decis să fac și Facultatea de Arte frumoase, specialitatea Coregrafie apoi am urmat și cursuri de floristică și decor în Marea Britanie.

Cum ți-a apărut ideea de a crea compoziții florale din hârtie?

Ideea de a crea flori din hârtie a apărut întâmplâtor, odată cu tendința panourilor florale la evenimente. Am ales hârtia pentru că este un material care se găsește cu ușurință și accesibil la preț.

Diferă tehnica de creare a unui buchet din hârtie de cea a unui buchet viu?

Desigur că diferă, e mult mai mult de lucru. Tehnica de creare a buchetelor din hârtie am învățat-o singură și am personalizat-o. După mai multe încercări, mi-am creat propria metodă de lucru.

Cât timp îți ia să realizezi un buchet și ce material folosești?

Buchetele se execută diferit, în dependență de complexitatea lui. De obicei îl realizez în 2-3 zile. La un buchet de hârtie folosesc: hârtie, foarfecă, sârmă floristică, lipici fierbinte, bandă floristică sau materiale de împachetare a buchetelor.

Știu că ești și coregrafă. Cum reușești să îmbini aceste două pasiuni?

Eu consider că nu poți face chiar toate lucrurile în același timp, dar trebuie să dai prioritate acelei pasiuni care te completează. Acum pentru mine, pe primul loc e floristica și event decorul, coregrafia am lăsat-o planul doi.

Tu ai mers și mai departe. Ai creat buchete pentru cele mai importante evenimente din viața unei femei – nunta. Cât de solicitate sunt buchetele din hârtie pentru mirese?

Buchetele din hârtie pentru mireasă chiar dacă nu sunt practice,  arată exact ca cele naturale și se păstrează timp îndelungat. Eu folosesc materiale mai solide de genul foamiran sau silk, astfel compozițiile sunt adorabile și rezistente.De cele mai multe ori miresele care aleg un buchet artificial, în ziua nunții, mai au un buchet de rezervă pe care îl aruncă pentru a ști cine e următoarea mireasă, iar cel artificial îl păstrează ca amintire.

Cătălina Micu pune suflet în fiecare floare pentru a crea panouri fermecătoare pentru evenimente, spre exemplu. Însă, florile din hârtie pot fi mereu un cadou plin de emoții. Aranjate în cutie sau buchete pot servi drept un dar original și etern pentru persoanele care iubesc florile. Florile din hârtie sunt foarte ușor de îngrijit însă trebuie păstrate la loc umbrit iar praful depus pe ele se suflă cu un uscător de păr, sunt doar câteva sfaturi prețioase oferite de Cătălina pentru isecrete.com.

Foto: https://www.facebook.com/Cattlyyn

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6