[geot country="Romania"] [/geot]

CARANTINA – terapie pentru suflet „asigurată” de stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki

SONDAJ: Ce va face moldoveanul după ce iese din carantină?

Una dintre cele mai mari provocări a realității noastre – este carantina! Izolarea de lumea exterioară, de natură, job, păstrarea distanței dintre oameni, chiar și de cei dragi. Aflarea într-o încăpere închisă și lipsa activităților ordinare te subminează și deja nu mai ești cel de odinioară.

Problema se acutizează și mai mult atunci când persoana nu știe când se va sfârși perioada restricțiilor, deși conștientizează că autoizolarea este necesară pentru a extirpa virusul „ucigaș”. Această stare te pune într-o situație în care să fii conștient și prezent AICI și ACUM – brusc deschizi ochii!

Psihologul Cristina Costov, a realizat un sondaj plin de emoții pe pagina ei de Facebook unde și-a întrebat prietenii virtuali cum va arăta viața lor după COVID 19?

Curios, dar majoritatea intervievaților doresc să-și revadă oamenii dragi sufletului, să-i îmbrățișeze pe cei care au absentat mai mult în viața lor. În concluzie – oamenii nu pot trăi fără oameni.

Viața după COVID 19

Este interesant că această pandemie ne-a unit/egalat oarecum. Toți sunt în aceeași situație – în casă, în neștire, cu aceleași frici, arătăm la fel cu măștile pe față. Și nu este nimeni, care ar putea să te ajute cu un sfat, căci toți se află în carantină. Chiar și bisericile sunt închise, iar atitudinea față de religie se schimbă riguros, dispar credințele false și vezi adevărul, care de fapt era la suprafață. 

 A venit Covid 19 ca să te transforme!

90% din prieteni mi-au spus că vor să-și vadă familiile, să-și cuprindă rudele absente. Aproximativ 1% au spus că nu simt diferența dintre viața pe care o trăiau și cea din carantină. Majoritatea apreciază mai mult natura și LIBERTATEA de care sunt lipsiți acum. Ceilalți, care erau în neștire, oamenii nesiguri – în sfârșit au răbufnit și au înțeles cât de scurtă este viața și după finalizarea carantinei sunt gata să-și realizeze ideile și doleanțele, să scape de temeri.

Cred cu desăvârșire că anume acum se vor naște generații de oameni conștienți, iubitori, înțelepți, responsabili, care știu să aprecieze frumosul, natura și care de azi înainte vor pune corect accentele în viață.

Păi, a venit CORONA să-ți spună că acum e timpul să meditezi și să faci un restart/refresh a propriilor sisteme și credințe false, sedimentate de atâția ani în creier.

Cristina este de părere că în această perioadă se vor naște talente scriitoricești, pictori valoroși, muzicieni talentați și se va întări sistemul familiei. Se vor realiza schimbări în învățământ, medicină și economie – restul va veni pe parcurs.

Oamenii în stres gândesc mai activ, căutând soluții, în așa mod lucrul prin internet va fi mult mai solicitat, la fel și utilizarea corectă a resurselor, gestionarea eficientă a timpului, ușurarea  sau reducerea unor activități demodate, se vor simplifica multe acțiuni bancare, școlare, medicale, care deși erau, dar nu erau folosite în amplă măsură.

În mijlocul epicentrului pandemic te simți neputincios, fără rude, fără serviciu, fără ajutor, fără bani, fără încurajări, doar cu indicația ”stați acasă”, fără un viitor bine reliefat și mereu cu frica în sân.

Evident că mulți s-au confruntat cu depresia, angoasa, insomnia, durerea singurătății și deja au nevoie de un specialist psiholog sau un prieten apropiat ca să-i asculte.

De multe ori am recomandat persoanelor aflate în impas emoțional să se izoleze pe o perioadă, pentru o săptămână măcar, ca să-și poată recapitula viața, să-și adune gândurile, să-și creeze noi scopuri și mai ales să se liniștească. Ca mai apoi, cu noi puteri, să meargă spre ceva nou. Este o terapie destul de eficientă.

Psihologul Cristina Costov ne îndeamnă să folosim timpul corect, să facem ceea ce nu am reușit până acum, să medităm asupra propriei vieți, să nu reliefăm propriile greșeli, să fim prezenți, să trăim cu ziua de astăzi, să avem grijă de propria sănătate fizică și morală iar optimismul ne va ajuta să ieșim din acest colaps, simțit de fiecare în parte cu diversă intensitate.

Nu Covid 19 ne ucide dar indiferența, ignoranța, egoismul, orgoliul, răutatea, invidia, bârfa și agresiunea!  Cu respect, @[email protected]

Cristina, echipa isecrete îți mulțumește pentru interviu și îți urează sănătate și „carantină” inspirată 🙂

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie 5 / 5. Numărul de voturi: 4

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6