“Fiecare artist își înmoaie pensula în suflet și își pictează natura proprie în picturile sale”, Henry Ward Beeker.
Imaginația și creativitatea unor persoane pot crea adevărate opere de artă. Este și cazul Adrianei Caraiani care la doar 20 de ani impresionează cu lucrări deosebite. Moldoveanca este studentă la Universitatea din Trento, facultatea relații internaționale de economie și drept din Italia. S-a mutat în această țară acum 8 ani împreună cu mama sa. În acest articol, ne-am propus să-i cunoaștem talentul, pasiunea pentru arta digitală: ce presupune și cum se realizează un portret în acest stil.
O fire enigmatică, puternică și visătoare, Adriana povestește că desenul este pasiunea ei din copilărie. Dar, din cauza unor circumstanțe nu a reușit să-și realizeze visul în acea perioadă. Acum un an a descoperit arta digitală, care a impresionat-o enorm de mult.
”Am ales arta digitală din motivul că, e mult mai accesibilă și populară. Realizarea și corectarea unui desen e mult mai rapidă în format digital decât dacă acesta s-ar fi pictat pe pânză sau hârtie. Curiozitatea și dorința de a cunoaște mai multe despre acest domeniu a stat la baza acestei alegeri. Am început acum un an în calitate de graphic designer: m-am ocupat de crearea site-urilor, de blogging, anume partea estetică, selectarea nuanțelor, editarea imaginilor, scrierea textelor”, susține Adriana.
Detaliile şi culorile sunt perfecte, iar în unele cazuri este aproape imposibil să-ţi dai seama că imaginile au fost create pe computer.
”La moment ador ceea ce fac și depun mult suflet în fiecare lucrare, mai exact portrete digitale și logo. Portretele sunt desenate practic identic cu pozele pe care le primesc de la clienți, pe când logo-urile sunt mai mult rezultatul creativității mele. Discut orice mic detaliu cu ei și mă strădui să contopesc dorințele lor cu ideile mele pe ilustrații. Când merge vorba despre un logo responsabilitate mea e și mai mare, încât sunt conștientă de faptul că, munca mea va reprezenta fața unei activități, unui business. Tocmai de aceea, provocarea e și mai mare, iar rezultatul final e dovada muncii asidue”.
Realizarea unui portret se desfăşoară în etape bine stabilite cu răbdare şi cu retușuri succesive până fiecare colţişor din lucrare capătă culoarea, aspectul potrivit şi mesajul pe care trebuie să-l redea.
”Totul începe cu alegerea pozelor, selectarea materialelor de pe mai multe platforme. La următoarea etapă mă apuc de schițe, pe care le realizez cu ajutorul unor aplicații speciale. Faza schiței e foarte importantă, de ea depinde cum va arăta lucrarea la sfârșit, respectiv îmi ia o mare porțiune din timp. Fiecare detaliu este discutat și analizat împreună cu clientul, pentru a face unele corecții dacă e necesar”.
”Urmează procesul culorilor, faza mea preferată și chiar dacă, necesită o atenție mai mare eu primesc o satisfacție deosebită. În medie o lucrare se realizează în nu mai puțin de 4 ore. Sigur totul depinde de complexitate și de numărul persoanelor / obiectelor pe ilustrație. Dar, una dintre cele mai mari provocări a fost o lucrare pe care am creat-o în 15 ore. (Timpul îl cronometrez exact cu ajutorul aplicației care înregistrează fiecare minut petrecut folosind-o)”.
Care a fost cea mai complicată lucrare?
”Acum nu aș spune că o lucrare e mai dificilă de realizat decât alta, deoarece procesul de desen e practic identic pentru toate. Dar, cu siguranță primul portret comandat a fost unul creat cu foarte multă grijă. L-am corectat de zeci de ori cu teama că, clientei nu i-ar fi pe plac. O adevărată provocare și până astăzi e să realizez auto-portrete, adică portretele unde mă desenez pe mine. Cred că, am încercat deja de trei ori să-mi fac o ilustrație personală dar, fără succes. Probabil e din cauza că, prea mari cerințe și așteptări am de la mine, ceea ce și produce nemulțumirea”.
Se joacă minute în șir cu luminile, plănuiește imaginea în detaliu și așteaptă ca totul să iasă perfect. Portretele digitale necesită răbdare și multă atenție, atât din punct de vedere estetic, cât și profesional. Adriana știe să combine utilul cu plăcutul așa că, în lista sa de pasiuni se regăsește și lectura.
Printre alte pasiuni pe care le am se numără lectura, care a fost mereu o sursă de inspirație pentru mine. Citesc mult și de toate. Încerc să le combin pe ambele deși e mai complicat. Dar, am găsit o soluție-ascult cărți audio în timp ce desenez.
”În R. Moldova locuiam în raionul Basarabeasca, satul Iordanovca. Este locul meu de suflet unde revin de fiecare dată când am posibilitate și acum la bunica mea. Mutarea cu traiul în Italia acum 8 ani a fost o etapă foarte dificilă pentru mine. Dar, timpul și persoanele pe care le-am întâlnit aici mi-au fost de mare ajutor. Am reușit să mă adaptez destul de repede cu noul sistem de învățământ, noua limba, noile cunoștințe. Acum sunt studentă la Universitatea din Trento și sunt foarte mândra pentru toate sacrificiile pe care le-am făcut eu și familia mea”, a mai adăugat Adriana.
Emoția și noblețea se citesc în fiecare lucrare. Depune mult suflet, iar în spatele aparențelor că, totul se face cu ușurință Adriana susține ‘’Se ascunde o muncă titanică și trebuie să iubești ceea ce faci. Doar în acest mod reușești să redai toate emoțiile, visele și aspirațiile tale. Cuvintele de laudă, susținerea celor dragi și încurajarea clienților sunt motivația mea zilnică de a continua.
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?