Campania „Fii Moș Crăciun” aduce zâmbete și bucurii pentru sute de copii. Interviu cu Sabina Soltanici, fondatoare și jurnalistă

Campania “Fii Moș Crăciun – Dăruiește Magie” este realizată de către asociația Dezvoltăm și Investim în Comunitate, fondată de către Sabina Soltanici în 2019, jurnalistă de meserie și mamă a unui băiețel minunat. Anul acesta va fi unul mai special pentru sute de copii pentru care orice cadou este o binecuvântare și le aduce multă bucurie.

Echipa de voluntari își propune an de an să dăruiască nu doar cadouri copiilor, cât și o experiență în care ei să simtă că sunt speciali și valoroși.

Este o campanie anuală care cu fiecare an ia amploare. Inițiativele apar mereu din dorința de a dărui și a savura ochișorii fericiți a celor ce primesc darurile. Să încerc să descriu în cuvinte energia nu cred că voi reuși – e magie! În acest an partenerul campaniei este Centru de Tineret UNIT din Criuleni, locul unde am colectat donațiile și am sortat totul. Iar, pe 24 urmează propriu-zis sărbătoarea. A fost o lună de colectare în care la apelul Asociației trei instituții de învățământ au venit cu inițiativă de a colecta donații. Le mulțumesc celor de la: Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu” din Chișinău, Gimnaziului “Slobozia-Dușca” și Liceului Teoretic “Boris Dînga” din Criuleni. La fel au fost primite donații și de la oameni care an de an ne susțin inițiativele și ne sunt alături.

Au mai rămas zile numărate până la mult așteptatele Sărbători. Acum, fiecare dintre noi este în căutarea unui cadou pentru cei dragi. Dar, putem face ceva şi pentru copiii din medii defavorizate, cei cu nevoi speciale. Pentru aceşti copii Moş Crăciun în acest an vor fi oamenii cu sufletul mare ce s-au implicat până acum în campanie și au adunat sute de daruri.

Săptămâna trecută a fost una încărcată pentru că am desfășurat procesul de sortare iar asta nu este deloc ușor. Voluntarii au sortat mai întâi tot ce a fost colectat, iar ulterior pentru fiecare copil au ales după vârstă și gen cadourile. Când am început 2019 organizam așa campanii doar că ele nu aveau un nume și o siglă care să ne reprezinte. Atunci apelam la prietene și împreună cu ele colectam, târâiam cutii și pungi (pentru că asta e parte din activitate)și făceam și atunci mai multe familii fericite. De când am Asociația deja totul desigur că este la un alt nivel, colaborez cu instituțiile de învățământ din raion și sate, primesc datele actualizate de la asistența socială și am susținerea mai multor parteneri, agenți economici.

În acest an le facem sărbătoare, anii trecuți distribuiam darurile pe la casele lor, anul asta îi chemăm la Centrul UNIT și acolo vor avea parte de multe surprize. Am ales sa îi bucurăm chiar în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie. Oamenii sunt darnici, tare darnici. În contextul scumpirilor din acest an eu aveam gânduri dacă vor dona oamenii ca în alți ani. Jucării noi, haine noi (scurte pantaloni, pijamale, încălțăminte), jocuri noi – donațiile din acest an pot spune că mi-au întrecut cu mult așteptările iar sufletul omului nostru rămâne a fi darnic și a împărți din puținul sau cu cei mai triști. Campania se află oficial la a IV-a ediție. Mult sau puțin să decideți voi. Eu simt că totul merge în direcția corectă iar daca oamenii susțin inițiativele însemna că e nevoie de continuat.

Chiar dacă are un bebelul micuț, Sabina le reușește pe toate. Se implică la fel de mult ca și anii precedenți, iar oamenii din jur o susțin și ajută nespus de mult. Printre aceștia fiind chiar soțul tinerei.

O să mint dacă am să zic că este ușor. Bebelușul meu are acuș două luni, deci îți dai seama ce efort trebuie să depun ca să le reușesc pe toate?! Am susținerea soțului, familiei iar asta mă ajută să le îmbin pe toate. Spiridușul Octavian deși nu a lipsit nici o zi de la procesul de colectare și sortare. Am uneori impresia că el simte cât de important este asta pentru mami și acele câteva ore zilnic de care eu am nevoie stă cuminte.

Alina, vreau să-ți mulțumesc pentru întrebări iar prin intermediul acestui articol să aduc sincere mulțumiri voluntarilor Centrului UNIT, administrațiilor liceelor, elevilor și părinților și tuturor donatorilor care fac posibilă realizarea campaniei din acest an! Sărbători luminate tuturor și fie ca magia sărbătorilor de iarnă să-și găsească loc în sufletul și în casa dvs!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6