div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Calea de la mămică în concediul de maternitate la femeie de afaceri de succes. Interviu cu Cristina Focșa

Când te angajezi la 16 ani și muncești până târziu în noapte, iar răsăritul te prinde mereu la lucru, ai deja profilul unui om nu doar muncitor, ci și de succes. Fire perseverentă, creativă și ambițioasă, Cristina Focșa și-a transformat pasiunea pentru domeniul de vânzări într-o activitate plină de perspective. Tânăra mămică reușește se dezvolte și să aibă un venit suplimentar, alături de fetița sa.

Pentru că în prezent, Instagram este o platformă din care poți face bani fără a ieși din casă și să te promovezi, am decis să discutăm cu Cristina Focșa despre cum a început ea dar și ce abilități au ajutat-o să atingă succesul.

Am 26 de ani, sunt mămica unei fetițe de un an și jumătate pe nume Valeria. Din adolescență doream să fiu independentă financiar,  de aceea m-am străduit să învăț foarte bine la colegiu, pentru ca să am bursă. De asemenea am lucrat la Avon, Oriflame, lucram în weekend cu mama mea la un magazin de haine, având 16 ani.  Am încercat atât de multe activități la o vârstă atât de fragedă, din motiv că doream să fiu independentă, să nu cer bani de la mama, care ne creștea de una singură pe mine și sora mea. Ultimul an fiind la colegiu m-am angajat la un magazin din mall, pentru că se apropia balul de absolvire și îmi trebuiau bani de rochie. Apoi, după finalizarea colegiului am aplicat la ASEM, facultatea Finanțe și Bănci, frecvență redusă și continuam să lucrez. Acel lucru m-a călit foarte mult, pentru că eram într-un colectiv mare de fete, era o concurență foarte mare și chiar dacă ăsta era un job temporar, mă dedicam maxim, eram foarte responsabilă și atunci când am spus că plec mi-a fost propus postul de director de magazin.

Dar totuși am refuzat, hotărând totuși să lucrez după specialitatea pe care o parcurg la universitate, de aceea am început să lucrez la MAIB, la sucursală, cu persoane fizice și juridice în calitate de specialist deservire conturi(contabil), apoi la oficiul central al băncii unde am mai schimbat cîteva funcții. Am lucrat din 2019 până în 2021, când am rămas însărcinată și deja am ieșit în concediu de maternitate.

Domeniul online nu este ușor. Ai nevoie de perseverență, ambiție, trebuie să acorzi timp și dedicație, însă puțini sunt cei care sunt gata să ofere atât de mult pentru a-și îndeplini visul și să devină persoane de succes. Nu e și cazul Cristinei. Tânăra a început determinată și a dat dovadă de curaj, iar astăzi culege roadele.

Din 2018 eram interesată de Instagram, îmi plăcea să pozez totul împrejur, mîncare și o perioadă a mers foarte bine astfel de conținut, dar mai târziu au apărut istoriile pe Instagram și mie îmi era frică să vorbesc la cameră și mi se părea că nu am ce. Așa că am stopat activitatea pe Instagram. Dar, aflând că sunt însărcinată am început să mă gândesc la ce activități aș putea să le combin cu maternitatea. Mă gândeam mult la domeniul beauty, pentru că mereu eram pasionată de el, dar îmi dădeam seama când va fi complicat să primesc clienți cu un copil mic în casă. Așa am început să analizez mediul online. Pe Instagram mi-a apărut o postare sponsorizată, despre un job care presupunea prelucrarea mesajelor pe Instagram și vânzarea unor canale Telegram de tip închis. Mi s-a părut o ofertă interesantă, ușoară cu un venit destul de bun. Așa am început eu să activez pe online și să am primul meu venit. Activând așa în jur de un an, am înțeles că îmi place mult să duc un blog pe Instagram și aș vrea ceva mai mult, aș vrea să am mai multe cunoștințe legate de acest domeniu și să mă împart cu alte persoane. Atunci, m-am hotărât la prima mea instruire.

Prima mea instruire a fost un mentorat individual cu un expert din Rusia, în domeniul vânzărilor pe Instagram. Am ales vânzările, deoarece conștientizam că orice altă profesie aș fi ales-o, trebuie să știu să-mi vând serviciile, de aceea eu am făcut mai bine, am înțeles cum să vând pe online și astfel pot ajuta alți specialiști, experți să își vîndă serviciile și produsele sale. Plus la asta, toate activitățile mele pe offline, în afară de domeniul bancar, erau legate de vânzări și mereu îmi reușea destul de bine asta.

La serviciile mele cel mai des apelează diverși experți în domeniul online, cei care activează în MLM, începători care vor să-și dezvolte blogul și nu știu de unde să înceapă și cum să o facă corect. Desigur că ocupația mea de bază este blogul pe Instagram, zilnic fac conținut în story, REELS, dar totodată lucrez și cu clienții mei. O colaborare pe termen lung acum lam ucrul cu un Creator de Conținut cu care lucrez în calitate de producător. Am lansat în luna iunie cu succes cursul ei de creare conținut și am hotărât să continuăm colaborarea noastră în lansarea celorlalte fluxuri și a altor info produse.  Pe lîngă asta fac consultații, mentorat individual și îmi vînd propriile info produse.

Mi-am demonstrat mie îmi primul rând că se poate să fii mamă, să te dezvolți și să fii și independentă financiar, datorită venitului din blog. Am devenit mai extrovertă, deoarece comunic acum cu un număr mare de oameni, ba chiar pot să mă văd cu persoane străine, ceea ce înainte era o ieșire enormă din zona mea de confort.

Fiind expert pe vânzări și producător de cursuri online, știu cum să încălzesc publicul și să vând info produsele mele chiar și în microblog. Pagina mea fiind în creștere și având acum deja număr de aproape 3000 de urmăritori, îmi oferă posibilitatea de a primi și oferte de colaborare barter sau plătite. Zilnic fac cunoștință cu oameni noi, oameni minunați, oameni de la care pot învăța eu și ei de la mine, pentru că ar spune că am cei mai minunați elevi, cu care reușesc să am o relație frumoasă, chiar și după ce finalizează instruirea la mine. Iar cel mai mare avantaj este că, activitatea din online cu siguranță îmi oferă o libertate enormă, grafic flexibil, ceea ce îmi permite să petrec timpul alături de fetița mea și paralel să lucrez și să câștig bani din online.

Ultima instruire parcursă a fost cursul de producător de la Avramova Anastasia. Am hotărît să parcurg acest curs din mai multe motive. Eu o urmăream pe Anastasia de vreo 2 ani și îmi plăcea foarte mult de ea ca identitate și expert. Și doream să trec cu instruire de-a ei, însă nu mi-o puteam permite. Iar atunci când am trecut prima mea instruire în domeniul vânzărilor, mi-am lansat primul meu maraton, atunci am înțeles că aș vrea să aflu mai detaliat despre lansarea info produselor pe online și totodată să dobândesc o profesie nouă și să lucrez ulterior cu alți experți, să îi ajut să-și lanseze cu succes produsul sau pe online.

Acum la fel parcurg o instruire la Avramova Anastasia și anume ridicarea calificării, perfecționarea mea în calitate de producător, pentru ca să înțeleg cum să lansez cu succes proiecte mari și să lucrez cu bloggerii mari. Am mers la această instruire, pentru ca să ies la un alt nivel, să îmi perfecționez și mai mult cunoștințele mele și să înțeleg cum pot să îmi  creez propria mea linie de info produse utile și necesare pentru publicul meu țintă. Cum să fac în așa fel încât instruirile mele, elevii mei să să atingă rezultate. Totodată la această instruire am lucrat foarte mult cu gândirea noastră, fricile și blocajele pe care le avem, pentru că anume ele de multe ori ne încurcă să ieșim la un nivel mai înalt, financiar.

Acum câteva săptămâni Cristina a organizat un mastermind- lecții live pline de utilitate și interes public.

Eu ofer teorie și exemple clare, ca această teorie să fie mai ușor asimilată, pe lângă asta participanții mastermind -ul lui se dau cu părerea referitor la subiectul studiat, îmi oferă întrebări și după primesc sarcina de a aplica toate cunoștințele primite în practică. Deci mastermind -ul, reprezintă un format de dialog deschis, nu o lecție înregistrată, anume de asta am ales acest format, pentru ca elevii mei să asimileze ușor informația și să nu rămână cu întrebări, ceea ce mi-a reușit foarte bine, după spusele lor. Ultimul meu mastermind se numea cinci instrumente în vânzări, în care am discutat despre instrumentele ce trebuie utilizate în story, pentru ca publicul tău să vrea să cumpere de la tine.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6