Biletele la călătoriile interurbane se scumpesc?

scumpirea călătoriei
În urma a mai multor proteste, Guvernul a acceptat majorarea tarifului de la 48 de bani la 70 de bani pentru fiecare kilometru parcurs, în cazul curselor interurbane.

Tarifele vor crește în funcție de confortul și siguranța unităților de transport. Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulian Postică, a vorbit, în cadrul unei conferințe de prese, despre cerințele pe care ar trebui să le îndeplinească operatorii de transport pentru a activa în condițiile noilor tarife.

Astfel, din 1 februarie și până în data de 1 octombrie 2020, în baza unui orar eșalonat, toate unitățile de transport trebuie să urmeze o evaluare pentru a stabili în ce categorie de confort se încadrează. Procedură va fi efectuată la stațiile de inspecție tehnică autorizate.

„Fiecare operator de transport, începând cu 1 februarie până la 1 aprilie, va trebui să efectueze testarea pentru o treime din parcul de transport. Până la 1 iunie, două treimi dintre unitățile de transport vor trebui încadrate în standardele respective, iar ultima treime din parcul de transport va fi încadrată până la 1 octombrie. Avem între 4 și 5 mii de unități de transport, iar acest orar a fost făcut pentru a evita aglomerațiile care ar putea apărea la stațiile de testare și pentru a oferi timp operatorilor să-și modernizeze transportul”, a precizat secretarul de stat.

Potrivit lui Iulian Postică, categoriile de confort stabilite în urma inspecției tehnice vor putea fi vizualizate într-un sistem informațional automatizat.Certificatele respective vor fi eliberate de ANTA în decurs de trei zile. Tot ANTA va fi obligată să monitorizeze pe drumuri și în autogări felul în care a fost încadrată o unitate de transport într-o categorie de confort.

Unitățile de transport care nu se vor încadra în nicio categorie de confort vor fi excluse de la deservirea curselor regulate. Oficialul a menționat că în anul viitor Guvernul va prezenta o inițiativă legislativă de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, prin care va oferi Agenţiei Naţionale de Transport Auto competențe sporite în ceea ce privește politicile tarifare din domeniul.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6