”Arta” de a fi educator!

Adevărații ”Oameni care inspiră” sunt eroii articolelor noastre motivaționale. Nadejda Untilă este încă o femeie cu o poveste frumoasă, care merită … scrisă :). Are un job pe cât de îndrăgit de copii, atunci când sunt mici, pe atât de controversat în zilele noastre – este educatoare care își practică cu pasiune și mare drag. Am fost curioase să aflăm cum e meseria de educatoare, ce face o zi întreagă și cum se descurcă cu mai mulți copii de o dată.

“Se distrează! Toată lumea se distrează! Eu mă distrez cu copiii, îmi iau energie de la ei și dau energie înapoi, pentru că de asta avem nevoie toată ziua, avem nevoie de energie!

Acum câțiva ani, Nadejda Untilă a decis să devină educatoare – poate cea mai jucăușă meserie posibilă, însă nu e chiar așa de distractiv cum pare la prima vedere.

” Meseria de educator este o artă. Ador să lucrez cu copiii, probabil aceasta a și fost punctul de pornire în a studia și apoi lucra în acest domeniu. Este important să o faci cu suflet, pasiune şi asta te va face împlinit. Dragostea pentru copii este definitorie. Dacă eşti sensibil, calm, răbdător şi echilibrat atunci cu siguranţă poţi să trăieşti printre micuţi”.

Care sunt 3 cele mai importante lucruri atunci când interacționezi cu micuții de grădiniță?
E greu să spun doar câteva, dar cea mai mare ar fi identificarea problemelor cu care se confruntă aceștia. Trebuie să fii calmă, spontană, creativă, să te poți adapta la situații neprevăzute, răbdătoare în comunicarea cu copiii și părinții. Trebuie să-ți placă să te joci cu ei, liber, fără prejudecăți și, în același timp, să poți trezi în acel copil dorința de a descoperi lumea și a experimenta totul într-un mod constructiv și vesel”.


” Îmi aduc aminte cu nostalgie de primele mele săptămâni în calitate de tânăr specialist. Orice început e greu, lacrimi, emoții (uneori negative aruncate din partea părinților), frică că nu vei reuși, nopți nedormite pentru a crea și meșteri materiale didactice pe lângă cele oferite de instituție. Desigur, că au fost multe momente care mă tentau să renunț, dar sprijinul acordat de personalul instituției, încurajarea că voi face față și satisfacția pe care am simțit-o când pui o cărămidă la temelia educației câtorva generații de copii, este unică”.

Cum e să fii educator în Republica Moldova?
Care job este ușor? Toate meseriile au și avantaje și dezavantaje. La noi este greu acceptat conceptul că nu toți suntem la fel. Sunt și din cei care iubesc ceea ce fac, și chiar cu un salariu mic depun efort și dorința de a educa, crește și crea o mică personalitate. Din cauza salariilor nemotivante, specialiștii părăsesc acest domeniu dar nu el ne face să iubim sau nu profesia aleasă”.

Nu ai avut gânduri/idei de a pleca peste hotare cu familia?

Cuvintelehai să plecăm!” este și a fost rostit nu doar odată. Însă, este o decizie foarte importantă și care urmează să-ți schimbe viața foarte mult. Dar, ca educator, nu pot decât să mă bucur de feedback-urile pe care le primesc zilnic și complimentele celor din jur. Încrederea și sprijinul în demersul bun al lucrurilor mă determină să mă bucur în fiecare zi de clipele petrecute alături de micuți.

E o meserie grea, pentru că întotdeauna copiii te simt.
Și dacă nu pornește totul de la inimă, n-ai nici o șansă cu ei!

Nadejda este mereu plină de energie, dar și foarte pregătită în ceea ce privește pedagogia și tehnicile moderne de predare.

                                                              Echipa Isecrete.com îți dorește succese și perseverență în tot ce faci!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6