div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Alisia Braga, basarbeanca care stilizează podoabele capilare ale englezoaicelor!

Să faci bani din pasiunea ta este probabil cea mai convenabilă afacere: trăiești și prosperi din ceea ce îți face plăcere să faci. Este și povestea Alisiei Braga care și-a îndeplinit visul pe care-l avea încă de pe la vârsta de cinci ani și anume, să devină hair stilistă. Isecrete.com a provocat-o să-și amintească despre începutul carierei sale, să povestească despre cea mai arăzătoare dorință a ei dar și despre cum a lăsat deodată totul, și a mers în alt capăt de lume pentru a porni totul de la zero.

Se caracterizează drept o persoană emotivă și responsabilă. Este un autodidact care are în spate 19 ani de experiență în domeniul de hair beauty. În această perioadă, sute de femei au beneficiat de proceduri de stilizarea a podoabei capilare.

Pentru a deveni unul din cei mai buni specialiști din domeniul hair beauty din Moldova, a frecventat cursuri de specializare, a mers la perfecționări și s-a implicat trup și suflet în această pasiune.

De unde a luat naștere pasiunea ta pentru hairstyling?

“Domeniul frumuseții pentru mine a început mult mai devreme, de pe timpul când aveam vreo cinci ani. Țin minte și acum, experimentele pe care le făceam pe propriul căpșor, mă frezam singură și îmi plăcea să vopsesc părul păpușilor. Iar primele mele “cliente” au fost verișoarele mele: să fi văzut ce bretoane le făceam 🙂

Activitatea mea de hair beauty specialist a început acum 19 ani. Mi-a fost foarte greu la început, ca și la toți de fapt, pentru că vroiam totul și deodată. Însă a trebuit să treacă 2-3 ani pentru a-mi face o bază de clienți fideli. Au urmat calificări, seminare, master class-uri deoarece tendințele mereu se schimbă și este important să investim în cunoștințe”.

Profesia te-a ales sau tu ai ales-o pe ea?

“Profesia m-a ales. Acest domeniu mereu mi-a plăcut. Sunt o persoană încăpățânată și nu-mi place să fac lucruri ordinare. Chiar dacă, inițial, părinții nu au fost de acord cu alegerea mea, eu am mers mai departe pentru a-mi realiza visul din copilărie. Este un domeniu în care nu te plictisești niciodată și tot timpul poți să descoperi lucruri frumoase. Dar este important să fii în pas cu tendințele din domeniu”.

După ani buni de muncă asiduă aici în Republica Moldova, după ce ai adus numele tău la un alt nivel în rândul hair styliștilor, acum un an ai decis să lași totul și să pleci peste hotare?

A fost o idee foarte bine gândită și analizată împreună cu soțul meu. Acum doi ani am vizitat Anglia, într-o mică vacanță. A fost momentul când în familie s-au început discuțiile despre migrare. De la discuție până la mutatul prorpiu-zis a durat aproape un an de zile. După ce soțul s-a stabilizat financiar, aici în Exeter, am venit și eu.

A fost o decizie foarte grea pentru mine. Mai ales, că în Republica Moldova deja aveam atâția clienți, prieteni, cunoscuți care aveau nevoie de mine, aveau încredere în profesionalismul meu și le plăcea mult ceea ce făceam. Dar, până la urmă, în viață e nevoie și de o doză de risc, alternative și provocări”.

Nu ți-a fost frică să iei totul de la zero?

Nu mi-a fost frică, din motiv că eram convinsă că voi reuși. Prin muncă și străduiță poți obține multe. Soțul îmi este mereu alături, a fost și este sprijinul meu. Desigur, știam că există un risc mare, că nu-mi va fi atât de ușor să mă afirm într-o lume nouă, să îmi creez o nouă bază de clienți fideli. Eu sunt optimistă, muncesc foarte mult și nu mi-a fost frică să încep totul de la zero.

Am început a-mi promova serviciile în mediul online, postam fotografii în diferite grupuri specializate. La început a fost mai complicat, era nevoie de multă răbdare și încredere în forțele proprii apoi lucrurile s-au aranjat așa cum trebuie”.

Ce preferințe au englezoaicele în materie de stilizare a podoabei capilare? Se diferențiază cumva de gusturile moldovencelor?

Aici femeile sunt mai simple, ele nu pun atât de mult accent pe frumusețea exterioară, pe proceduri sau tratamente pentru păr. Sunt comunicative dar nu prea flexibile spre schimbări radicale. Mizează mai mult pe comoditate, nuanțe naturale de păr, blond, poate ceva șuvițe.

Nu vin cu poze preluate de pe internet, cu modele de tunsori sau culori cum veneau clientele mele din Moldova. Cred că nu este o noutate pentru nimeni, că doamnele de la noi din țară le place să experimenteze, să poarte diferite look-uri, aici așa ceva nu întâlnești”.

Ce sfaturi dai unei cliente care vrea o schimbare radicală?

Cred că e în vogă acel look, culoare și tunsoare care reprezintă clienta. Pentru că multe femei vor să obțină o culoare de păr precum a unei vedete, problema este că nu sunt pregătite să mențină această schimbare, nu vor să investească mai mult, să viziteze specialistul cu regularitate.

Și, desigur în condiții casnice, să aibă grijă de podoaba capilară în mod corespunzător, folosind produsele necesare. Înainte de a face alegerea corectă este important să discutați cu specialistul despre preferințe și posibilități.

Eu țin cont de dorințele clientei, dar dacă dorința ei nu corespunde cu realitatea, atunci mă implic pentru ca împreună să găsim soluția potrivită”.

Tu ești dovada vie că prin perseverență, culmile succesului nu sunt atât de greu de cucerit.

Într-adevăr. Nu există nu pot, există nu vreau sau nu am nevoie. Dacă ești o persoană ambițioasă și știi ce vrei de la viață, totul este posibil. Da, este greu să vii într-o țară străină, înconjurată de oameni pe care nu-i cunoști, fără să știi limba, este mai dificil să te angajezi aici și să faci ceea ce îți place, dar, cu răbdare și dorință, încetul cu încetul se așează toate la locul lor.

Un sfat pentru cei care vor să înceapă o nouă viață, într-o altă țară, este să învețe limba țării gazdă. Trebuie să fie realiști și pregătiți pentru orice. Dacă în Republica Moldova aveam un loc de muncă, apreciat și profitabil, atunci în Exeter nu mă aștepta nimic și am început totul de la zero. Aici e altă cultură și oamenii sunt diferiți.”

La ce visează acum Alisia Braga?

“Acum Alisia Braga visează la … gemeni. A fi mamă este dorința mea cea mai mare. Între timp, multe dintre visele mele s-au realizat, am obținut o carieră în hair beauty, am un soț extraordinar și multe persoane minunate alături de mine”.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6