div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Alisa Zanoagă:” Nu obișnuiesc să creez o lucrare de nevoie, iar fiecare produs realizat de mine are o poveste proprie, este unicat și într-un fel, mă definește”!

Alisa Zanoagă creează accesorii deosebite de aproape nouă ani. În acest timp a reușit să cucerească nu doar inimile moldovencelor cu creații uimitoare dar îndrăgite și de către femei din alte țări. A absolvit Facultatea de Economie, specialitate Bănci și burse de valori, dar nu a activat nici o zi în acest domeniu. Pasiunea pentru artă a motivat-o să învețe singură și să descopere secretele activității handmade, pentru că nu avea nici o experiență și nici cursuri nu a făcut.Cum a început totul dar și despre energia pe care o transmit bijuteriile, află în interviu.

Cum a apărut pasiunea pentru handmade?

Pasiunea mea pentru frumos și lucrul manual a apărut deoarece iubesc tot ce înseamnă artă. De cînd eram mică îmi plăcea să fac din orice lucru nesemnificativ ceva ce ar putea stârni admiraţie în rândul celorlalţi. Mama mea, la fel e o fire creativă, probabil am moștenit de la ea pasiunea pentru handmade. Îmi place foarte mult ceea ce fac, investesc multă pasiune, timp și muncă în lucrările mele. Mai am foarte multe de invățat, dar de fiecare dată când vezi rezultatul final și reacția persoanei care va purta bijuteria sau gentuța realizată, este un sentiment de neuitat.

Care a fost primul accesoriu pe care l-ai creat?

De fapt, au fost două bentițe. Am confecționat setul mamă-fiică, pentru mine și fetița mea.

Ce material folosești pentru crearea bijuteriilor?

Pun foarte mare accent pe calitatea materialelor deoarece bijuteriile pe care le creez necesită un lucru enorm și dedicație. Și nu ar fi corect să folosesc materiale necalitative. Astfel acestea trebuie sa fie de cea mai înaltă calitate, rezistente în timp. Folosesc cristale swarovski, mărgelușe cehe și japoneze, paiete italiene și franceze, catifea la fel din Italia și Franța, și o mulțime de alte materiale prețioase importate din întreaga lume.

Descrie motivele pe care se regăsesc în creațiile tale?

În primul rând natura cu farmecul ei, cîntecul păsărilor, mireasma florilor, hărnicia albinelor, mângîierea copacilor, valurile mării, magia fluturilor… Un alt motiv este folclorul rusesc, cum ar fi Matrioska, Spărgătorul de nuci… Motiv rustic, de țară, de casa părintească, câmpenesc. Motivele zoomorfe. Anume aceste detalii mă preocupă în prezent și sunt foarte fascinată de procesul creării lor. Este un lucru foarte migălos, ce necesită o atenție sporită oricărui detaliu. Broșa sub formă de insectă este un must-have de-a rândul mai multor ani.

Deseori am solicitări de broșe sub formă de muște, care sunt simbolul durabilității unei afaceri, simbolul curajului. În Egiptul Antic, obiectele cu imaginea unei muște erau considerate talismane: protejau de ochiul rău, în opinia egiptenilor. Eroilor din acele timpuri li se ofereau muște din aur ca simboluri ale curajului ce-l dovedeau. O astfel de broșă agățată de un sacou va aduce mult noroc.

Păianjenii se regăsesc și ei în rândul creațiilor mele. Ei sunt simbolul norocului și al bogăției. Se consideră că bijuteria sub formă de păianjen este alegerea femeii seducătoare și nimeni nu va putea scăpa din pânza frumuseții și farmecului său.

La început ai creat brioșe și diverse accesorii pentru femei, cercei, coliere. Cum a apărut ideea de a realiza și genți de tip carte?

La un post de televiziune am privit un fashion show de modă din Franța, unde au fost prezentate niște modele de genți asemănătoare unei cărți. Recent am lansat un nou proiect de modele rotunde, care pot fi purtate ca geantă de umăr sau pe post de borsetă cu ajutorul baretei detașabile. Este perfectă pentru plimbări lungi. Am mai confecționat genți în formă de cilindru, pătrate…. Mereu experimentez cu formele și întotdeauna caut ceva nou.

Există reguli de care trebuie să țină cont femeile care achiziționează bijuterii de la tine?

În general nu e nici o regulă, dar cu siguranță femeia ce poartă astfel de bijuterii trebuie să fie îndrăzneață și să experimenteze mai mult. Atunci când îți alegi bijuteriile este important să știi când trebuie să optezi pentru o soluție conservatoare și când este momentul să ieși în evidență.

Pe lângă faptul că bijuteriile ne etalează trăsăturile frumoase și adaugă un plus de farmec unei femei, se spune că acestea ne influențează aura și starea de spirit. Este adevărat?

Desigur! Lucrările mele sunt făcute cu dragoste și transmit energie pozitivă! Atunci când creez simt că am posibilitatea de a mă exprima. Este o modalitate de a transforma în fapt, în ceva practic, o parte din sufletul meu, o parte din ceea ce simt. Fiecare poșetuță, broșă creată de mine, conține o bucățică din ceea ce sunt eu în interior. Iar astfel, fiecare lucru făcut cu mâna mea are o poveste și o dispoziție proprie, o stare aparte.

Eu aleg să creez handmade doar atunci când am o dispoziție anume. Nu obișnuiesc să creez o lucrare de nevoie, ci doar atunci când simt, și după cum simt. Fiecare produs creat de mine are o poveste proprie, este unicat și într-un fel, mă definește. Știu că și pietrele naturale ne transmit o anumită aură, dar în ultimul timp lucrez doar cu pietre swarovski, ele ne fac să sclipim și să fim unice!

Foto: https://www.facebook.com/hellobiancaaccessories/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6