Alexandra Deaconescu: „Pasiunea mea a fost să ridic profesionalismul la un nivel înalt pentru industria beauty; Să învăț și să-mi construiesc propria carieră de succes”!

Un specialist profesionist cunoaște adevărata valoare a dezvoltării profesionale continue, dar și a celei personale. Alexandra Deaconescu susține că are „cea mai frumoasă meserie”, iar ceea ce face îi aduce împlinire sufletească. Este o persoană puternică care prin ambiţie, muncă și inovaţie şi a reuşit să construiască un brand care o face unică şi prin care face fericite alte femei.  Perseverentă și cu gândul mereu la visul ei  (cel de a face carieră din pasiunea pentru beauty) au propulsat-o ușor prin viață.  

În acest interviu emoționant pentru Isecrete veți afla care au fost treptele profesionale care au ajutat-o să-și îndeplinească dorințele.

Cu o experiență de peste 13 ani în domeniul frumuseții, fiind cosmeticiană, lash artistă și make-up artistă, susține că mereu este loc pentru mai bine. Iată de ce, din dorința de a oferi clienților servicii de cea mai înaltă calitate, în prezent urmează postliceala de asistenți medicali generaliști.

Aventura în domeniul frumuseții a început în anul 2008 când am început școala de cosmetică, am făcut-o în paralel cu facultatea. Aveam 19 ani când am terminat și m-am angajat într-un salon din Râmnicu Vâlcea. Din păcate nu am rezonat nici cu angajatorul, nici cu clientele deoarece eram prea tânără și ziceau ca nu prezint încredere. Asta m-a descurajat și am renunțat timp de câțiva ani.

 În 2014 după ce am născut prima fetită, m-am tot gândit și răzgândit dacă să mai fac o încercare sau nu. Am mai făcut câteva cursuri de machiaj, mi-am luat inima în dinți și mi-am închiriat un spațiu pentru că nu mai vroiam să lucrez pentru nimeni. Eu comand, eu execut! În 2015 am făcut primul curs de extensii de gene și de acolo au început cursurile, în fiecare an mai făceam câte unul/două,  seminarii, masterclass-uri, fizice, online, atât în tară cât și în afara acesteia, tot ce puteam și îmi permiteam.

De ce investiție ați avut nevoie pentru a lucra?

Mi-e greu să spun investiția inițială, nici nu știu… mult! Și încă investesc, mereu zic “doar asta și gata” până se ivește altceva. Rentabil este dacă îți place acest domeniu, atât cosmetica, cât și machiajul, extensiile de gene. Trebuie să vii cu drag la muncă, să îți faci clientele să se simtă bine, relaxate. Începutul meu a fost destul de greu, până a aflat lumea de mine. Nici nu exista atâta promovare ca în ziua de azi. Pot să spun că durează aproximativ 2 ani până te formezi profesional și îți poți forma o clientelă stabilă.

E o piață foarte competitivă și, înainte să faci acest pas, este bine să fii pregatită. Ca să ajungi să îți faci un portofoliu de clienți, e nevoie de multă muncă, studiu continuu și perfecționare. Alexandra reușește să combine perfect cele 3 activități: meseria de cosmeticiană, make-up artist și lash artist.

Epilatul și tratamentele faciale merg tot anul. Makeup-ul este doar de sezon, toată vara și sfârșitul lui decembrie. Extensiile de gene sunt pasiunea mea, dar din păcate am dezvoltat o alergie și sunt forțată să limitez numărul de cliente. Îmi face bine să diversific serviciile.

Încerc să țin pasul cu tot ce e nou, investesc destul de mult în produsele pe care vreau să le testez pentru a mă asigura că obțin rezultatele promise. Consider că sunt unică prin felul meu de a fi! De-a lungul anilor am creat legături frumoase cu clientele, ne oferim mici atenții reciproc, un detaliu important pentru mine.

Alexandra mai are de parcurs un drum lung pentru a fi împlinită pe deplin de ceea ce face. Până atunci, muncește zi de zi pentru a ajunge un nume de referință în industria frumuseții.

La moment urmez postliceala de asistenți medicali generaliști. Sunt în anul 2 la postliceala Carol Davila în Râmnicu Vâlcea. Am pornit pe acest drum cu intenția de a progresa în domeniul frumuseții. Sunt anumite tratamente care sunt la limita dintre cosmetică și estetică, pentru care este nevoie de pregătire medicală. În plus există anumite aparate cu laser, care de asemenea cere pregătire medicală.

Drumul profesional a început acum 13 ani, iar sursa de inspirație zilnică în activitatea ei sunt chiar clienții. Are numeroase competiții câștigate, specializări și cursuri de perfecționare ce o califică drept un specialist profesionist.

Toate premiile și campionatele au fost importante. Am vrut să îmi demonstrez că sunt capabilă de reușită. Am câștigat un campionat de epilare național, locul 3 la categoria specialist. Am câștigat vreo două concursuri internaționale la extensii de gene, locul 1 la un campionat de laminare gene. Am participat în 2019 la un maraton caritabil de extensii de gene. Nu mă pasionează campionatele, decât când vreau să îmi demonstrez mie că pot obține un anumit premiu.

Ce a învățat Alexandra Deaconescu din propriile succese?

Am învățat că nimic nu vine fără să muncești. Ca să ai succes trebuie să te dedici meseriei. Am fost atât de dedicată încât lucram de luni până duminică. M-am oprit în momentul în care fetița mea cea mare mi-a spus că “parcă nu aș fi mama ei, doar o mătușă”. Acum mi-am format un grafic mai lejer, sâmbăta activez jumătate de zi, iar duminica am liber. Poți să ai succes și fără să te “muți” la locul de muncă, cea mai importantă este familia, iar salonul este pe locul următor.

Ambiție și dorința de muncă sunt calitățile de care are nevoie un specialist pentru a se dezvolta în această sferă, după părerea mea! Nu e suficient să faci doar un curs, permanent trebuie să te documentezi, să înveți, să fii la curent cu tot ce este de actualitate în domeniu.

Mulți tineri specialiști urmează un curs de bază și cred că este suficient. Dvs, cred că, aveți în palmares zeci de perfecționări.

 Sigur că nu e suficient un singur curs de bază. În fiecare an trebuie să faci minim un curs pentru a putea ține pasul cu ceea ce apare nou pe piață. Sunt cursuri la care nu înveți mare lucru. Eu dacă plec cu 10% informație nouă, sunt mulțumită. Fiecare trainer are un stil anume și de lucru și de explicare, iată de ce de la fiecare trebuie să culegi câte ceva și să îți formezi propriul stil.

Facebook/ Alexandra Deaconescu

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6