[geot country="Romania"] [/geot]

Alergie sau infecție cu noul coronavirus. Cum le deosebim?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki
infecție de primăvară sau coronavirus
Lăcrimare, strănut, tuse, ochi roşii – toate acestea sunt patimile pe care trebuie să le îndure o persoană alergică la polen şi alţi alergeni specific debutului primăverii. Problema e că, anul acesta, sezonul alergiilor se suprapune peste pandemia de coronavirus, iar aceste două fenomene ar putea crea confuzie, pentru că împărtăşesc unele simptome, precum tusea, nasul înfundat, secreţiile nazale abundente sau durerile ori mâncărimile în gât.

Mai mult decât atât, potrivit cercetărilor, persoanele cu astm sau alergii sunt mai sensibile şi predispuse la apariţia complicaţiilor cauzate de o eventuală infecţie cu noul coronavirus. De aceea este important să faci distincţia între alergie şi COVID-19, dar şi să respecţi cu stricteţe normale de igienă, precum şi măsurile impuse de starea de urgenţă, pe o durată de minimum 30 de zile.

Alergie sau coronavirus – cum faci diferenţa?

Da, poate fi destul de uşor de confundat alergia cu o infecţie virală, aşa cum este cea cu noul coronavirus, însă există anumite semne care pot face diferenţa”, afirmă Sally Bailey, medic alergolog.

Una dintre principalele diferenţe este că, în cazul unei infecţii virale, picăturile de salivă eliminate prin tuse sau strănut pot infecta alte persoane aflate în proximitate. În schimb, la alergie nu se pune problema de aşa ceva, nu este o afecţiune contagioasă.

Alergiile apar pe fondul unei reacţii exagerate a sistemului imun, care nu recunoaşte anumiţi „duşmani”, cum este polenul, de exemplu. Astfel, corpul încearcă să lupte cu alergenul respectiv prin eliberarea de histamină, care duce la apariţia simptomelor specifice: mâncărime la nivelul ochilor şi nasului, lăcrimare abundentă, strănut, rinoree (secreţii nazale), nas înfundat sau, în cazurile severe, astmă, tuse persistentă, respiraţie şuierătoare (wheezing) şi senzaţie de sufocare.

Pe de altă parte, infecţia cu SARS-CoV-2 se manifestă prin dureri musculare, febră şi rareori nas înfundat – potrivit OMS, doar aproximativ 5% dintre pacienţii din China depistaţi pozitiv cu noul coronavirus prezentau acest simptom, iar 14% aveau dureri în gât.

Din păcate, „încă suntem în sezonul gripei şi răcelii, aşa că este destul de greu de diferenţiat toate aceste afecţiuni, mai ales că febra şi tusea pot apărea în ambele situaţii”, adaugă medicul.

Aşadar, singura metodă confirmată de diagnostic pentru COVID-19 constă în efectuarea testului faringian şi nazofaringian. Dar pentru a evita răspândirea coronavirusului, în cazul în care eşti deja infectat, nu este indicat să mergi la spital, ci să suni mai întâi medicul de familie, care te va îndruma ce ai de făcut mai departe.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Știri
Mîndrilă Alina

CNESP: Începând cu 8 noiembrie, se interzic nunțile, botezurile și mesele de pomenire în Republica Moldova

Începând cu data de 8 noiembrie, în R. Moldova se interzice organizarea tuturor evenimentelor private, nunți, botezuri, mese festive sau de pomenire. O hotărâre în acest sens a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Până în prezent organizarea de evenimente private era permisă cu participarea a cel mult 50 de persoane

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: Connected account for the user revistaisecrete does not have permission to use this feed type.

Try using the big blue button on the "Configure" tab to reconnect the account and update its permissions.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6