div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Ai părul deteriorat, uscat sau lipsit de strălucire? Atunci încearcă aceste măști naturale!

măști naturale pentru păr
Măștile de păr sunt esențiale pentru sănătatea și frumusețea podoabei capilare. Părul are mare nevoie de o îngrijire intensă, pe care simpla folosire a șamponului și balsamului din comerț nu i-o poate oferi.

Aerul rece și foarte uscat, folosirea uscătorului și a plăcii de îndreptat părul – toate acestea afectează firul de păr, care se rupe mult mai ușor (devine friabil) sau se despică la capete. Din fericire, nu trebuie să cheltuiești o avere pe produse cosmetice de îngrijire, pentru că poți face chiar tu, acasă, o mască de păr perfectă.

De ce să folosești o mască de păr din ingrediente naturale

O mască de păr oferă un plus de îngrijire, asigurând părului și scalpului surse importante de proteine, vitamine și acizi grași esențiali. Dar, așa cum fiecare persoană este unică, și părul nostru are nevoi diferite. Nu e de dorit să folosești un produs cosmetic doar pentru că ți l-a recomandat o prietenă sau te-a impresionat o reclamă văzută la televiziune.

Masca pe care o alegi trebuie să fie concepută special pentru nevoile părului tău. Poți cumpăra o mască de păr din magazinele de cosmetice, dar ar fi mai bine să-ți faci tu singură, acasă, din ingrediente naturale, o mască de îngrijire.

Este mai ieftin și poți fi sigură că masca pe care o aplici pe păr nu conține chimicale sau alte ingrediente dăunătoare. Ingredientele naturale din compoziția măștilor homemade (cum ar fi mierea, laptele, ouăle sau uleiul de măsline) îi vor conferi părului tău hidratare, strălucire și suplețe. În funcție de tipul părului tău, poți folosi masca o dată pe săptămână sau de două ori pe lună, însă nu mai des.

Iată în continuare câteva rețete de măști de păr, în funcție de tipul de păr pe care îl ai:

1. Măști pentru păr gras

O mască naturală pentru păr gras trebuie să asigure o degresare delicată a scalpului, în profunzime, și să-i confere părului volum și suplețe. Iaurtul, argila, bicarbonatul de sodiu și oul sunt ingredientele recomandate pentru măști care să îngrijească părul gras.

masca par

Mască din ouă

Poți face o mască nutritivă, special dedicată părului gras, fiindcă și acesta are nevoie de hidratare. În combinație cu lapte și lămâie, oul va ajuta la degresarea și îngrijirea părului gras. Oul conține multe proteine care stimulează creșterea părului, dar și vitamine și minerale importante (calciu, potasiu, vitaminele A, D și B12).

Ingrediente: un albuș de ou, un pahar de lapte, sucul de la o jumătate de lămâie, două linguri de ulei de măsline de calitate.

Preparare:

  • separă albușul de ou de gălbenuș;
  • bate albușul de ou;
  • adaugă laptele, uleiul de măsline și amestecă din nou;
  • stoarce sucul de la o jumătate de lămâie și amestecă întreaga compoziție.

Utilizare:

  • spală-te pe cap și limpezește părul foarte bine, apoi aplică această mască pentru păr gras;
  • întinde bine masca pe păr, apoi masează, pornind de la rădăcini spre vârfuri, după care lasă masca să acționeze 15 minute, acoperind părul cu o cască de duș;
  • la final, clătește bine părul cu apă călduță sau chiar rece;
  • dacă vrei să scapi de mirosul de ou, poți folosi la final încă un șampon, cu arome de fructe.

Mască pe bază de argilă

Dacă ai părul gras, o rețetă foarte bună este masca de păr cu argilă. În plus, argila previne căderea părului și te scapă de mătreață, dar și de toate impuritățile care se acumulează în păr, oricât de bine te-ai spăla. Poți cumpăra orice fel de argilă, dar pentru părul gras cel mai bine este să folosești argilă de culoare verde, care întărește rădăcinile părului, este bogată în minerale și reduce secreția de sebum.

Ingrediente:

Două linguri de pudră de argilă verde, două linguri de apă fierbinte, o lingură de oțet de mere.

Preparare și utilizare:

  • toarnă apa peste pudra de argilă, ca să obții o pastă ușor de întins pe păr;
  • adaugă oțetul de mere, amestecă bine și aplică masca pe păr, dar numai la rădăcini, nu întinde amestecul pe toată lungimea firului;
  • lasă masca să acționeze timp de 20-30 de minute;
  • la final, clătește bine părul;
  • nu e nevoie să mai folosești șampon, deoarece masca va curăța foarte bine părul, însă trebuie să aplici balsam, altfel părul se va usca prea tare.

Mască pe bază de iaurt

Iaurtul conține antioxidanți, vitamine și minerale și te ajută să scapi de sebumul în exces de pe păr. E foarte simplu să faci acasă o mască de păr cu iaurt. Iată cum trebuie să procedezi.

Ingrediente: jumătate de ceașcă de iaurt, o linguriță de miere, o linguriță de oțet de mere.

Preparare și utilizare:

  • amestecă într-un bol iaurtul, oțetul de mere și mierea;
  • aplică această mască pe scalp, masând de la rădăcini spre vârf;
  • lasă masca să acționeze cel puțin 15 minute, apoi clătește părul cu apă caldă;
  • ca să scapi de mirosul neplăcut, poți spăla din noul părul cu un șampon de fructe.

Mască cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este foarte bun pentru a scăpa de excesul de grăsime de pe păr. Ajută la menținerea unui pH natural al scalpului și te scapă și de mirosul neplăcut pe care îl are părul prea gras. Poți să-ți faci o mască de păr amestecând bicarbonat de sodiu cu apă în proporție de 1:3. Vei obține o pastă mai groasă, pe care o vei aplica pe păr. Lasă masca să acționeze 10 minute, apoi clătește cu apă caldă. Dacă ai părul foarte gras, e bine să folosești această mască o dată pe săptămână.

2. Măști pentru păr deteriorat

Părul deteriorat, vopsit sau foarte uscat are nevoie de mai multă hidratare și îngrijire. Este bine să eviți folosirea uscătorului de păr și a plăcii de îndreptat, care vor usca și mai mult firul. Lasă părul să se usuce natural și nu-l spăla foarte des!

Mască de păr cu ou

Spre deosebire de albușul de ou, care degresează părul, gălbenușul îi asigură hidratarea. Amestecă două gălbenușuri de ou cu jumătate de avocado, apoi aplică masca pe păr și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute. Poți aplica masca pe părul uscat sau pe păr ud. La final, clătește bine părul și spală-l cu șampon.

Mască de păr cu smântână, miere și ulei de măsline

Mierea este foarte hidratantă, iar alături de uleiul de măsline și de iaurt sau smântână, va face minuni pentru părul tău. Amestecă un sfert de ceașcă de iaurt sau smântână cu o lingură de miere și o linguriță de ulei de măsline. Aplică masca pe păr și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute. Apoi clătește și spală părul cu șampon, iar la final lasă-l să se usuce natural.

ulei masline 1

Mască de păr cu ulei de argan sau de cocos

Uleiul de cocos și uleiul de argan sunt produse foarte bune pentru îngrijirea părului uscat și deteriorat. Îi conferă acestuia strălucire, hrănesc scalpul uscat și părul și repară firele deteriorate.

Poți folosi numai ulei de cocos, pe care îl aplici pe păr și îl lași să acționeze o oră, sub o cască de baie, iar la final speli bine părul. Sau poți folosi uleiul de cocos sau cel de argan, ca ingredient pentru a-ți face chiar tu o mască.

Amestecă o lingură de miere cu o lingură de ulei de cocos/argan, apoi pune amestecul pe foc, să se topească bine uleiul. Aplică masca pe păr, întinde bine compoziția, pune o cască de baie și stai așa 15-20 de minute. Clătește bine la final!

3. Măști pentru creșterea părului

Oboseala, stresul și poluarea afectează inclusiv sănătatea părului. Fluxul de sânge și de oxigen spre scalp este încetinit, iar părul devine mai fragil, cade și crește mult mai greu. Din fericire, poți folosi mai multe feluri de măști din ingrediente naturale pentru a stimula creșterea părului și pentru a preveni căderea lui. Masca trebuie folosită săptămânal.

Mască cu fulgi de ovăz

Amestecă jumătate de cană de fulgi de ovăz cu două linguri de ulei de migdale și jumătate de cană de lapte. Aplică masca pe părul uscat, de la rădăcini spre vârfuri. După 15-20 de minute clătește părul cu apă călduță și șamponează ca de obicei.

bol cu masca

Mască pentru păr din ou și iaurt

Pune într-un bol un ou (albuș și gălbenuș), adaugă două lingurițe de iaurt, o linguriță de ulei de măsline și o lingură de zeamă de lămâie. Folosește un blender ca să amesteci bine totul, apoi întinde pe păr masca, folosind o pensulă. Las-o să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește părul și spală-l cu șampon.

Mască pe bază de zeamă de ceapă și miere

Chiar dacă miroase neplăcut, ceapa este foarte bogată în sulf, element care stimulează producția de colagen a scalpului, care la rândul său determină creșterea firelor de păr. În plus, previne căderea părului și albirea prematură.

miere

Amestecă o lingură de miere cu un sfert de cană de zeamă de ceapă roșie, apoi aplică masca pe păr, cu ajutorul unei pensule. Lasă masca să acționeze timp de 30 de minute, sub o cască de baie, apoi clătește bine părul și spală-l cu șampon.

Mască pentru păr cu ulei de cocos și lămâie

ulei cocos

Combină două linguri de ulei de cocos cu două lingurițe de zeamă de lămâie și cu patru stropi de ulei esențial de piper. Amestecă totul într-un bol și aplică masca pe păr. Lasă amestecul să acționeze timp de 30 de minute, sub o cască de baie. Apoi clătește părul și spală-l bine cu șampon.

Mască de păr cu ulei de ricin

Amestecă o lingură de ulei de ricin cu o lingură de ulei de măsline și o lingură de miere. Poți folosi un blender, ca să amesteci mai ușor toate ingredientele. Aplică masca pe păr cu ajutorul unei pensule, având grijă să acoperi fiecare șuviță în parte, de la rădăcină spre vârf. Lasă masca să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi clătește și spală părul cu șampon.

4. Măști pentru un păr strălucitor

Ca să ai un păr frumos, bogat și strălucitor, se recomandă să aplici măști naturale, cu ingrediente bogate în minerale și vitamine. Iată câteva rețete foarte eficiente și ușor de preparat acasă:

Mască din gălbenușuri de ou și bere

Pune la fiert berea (o doză/cutie de bere), până când cantitatea se reduce la jumătate. Lasă berea la răcit, apoi adaugă gălbenușurile de ou și amestecă bine. Aplică masca pe părul curat, ud și las-o să acționeze cel puțin 20-30 de minute.

Mască din cafea măcinată și ulei de măsline

Amestecă două lingurițe de cafea măcinată cu o lingură de miere și o lingură de ulei de măsline. Pasta astfel obținută se aplică pe păr și se lasă să acționeze timp de jumătate de oră, apoi trebuie să clătești părul foarte bine.

Mască din lămâie, oțet și miere

Într-un bol, amestecă 10 linguri de oțet de mere cu un sfert de cană de miere și zeama de la o lămâie proaspăt stoarsă. Aplică masca pe păr la fel cum aplici șamponul și las-o să acționeze timp de 15 minute. La final, clătește cu apă călduță. Oțetul de mere din această mască are și rolul de balsam, făcând părul moale, mătăsos și strălucitor.

lamaie

Mască pentru păr din ulei de măsline, banană și miere

Taie mărunt o banană foarte coaptă, adaugă două linguri de ulei de măsline și două linguri de miere. Folosește un blender ca să amesteci bine totul și aplică pasta astfel obținută pe păr. Acoperă-te cu o cască de duș și lasă masca să acționeze jumătate de oră. La final clătește foarte bine părul și spală-te cu șampon, ca să îndepărtezi urmele de banană.

5. Măști pentru eliminarea mătreții

Mătreața poate să apară indiferent de tipul de păr, deși este mai des întâlnită la persoanele cu părul gras. Din fericire, există multe remedii naturale care te pot ajuta. Măștile făcute în casă hrănesc scalpul și astfel previn descuamarea pielii, fiind un bun tratament împotriva mătreții. Iată ce rețete poți încerca:

Mască cu piper și iaurt

Adaugă câteva boabe de piper negru într-un borcănel de iaurt, amestecă bine și folosește un blender, pentru ca boabele să fie bine măcinate. Aplică masca pe păr și pe scalp și las-o să acționeze aproximativ o oră. Clătește bine părul, spală-l cu șampon și folosește la final balsam. Iaurtul natural conține bacterii benefice care elimină mătreața și previn reapariția ei.

Mască pe bază de suc de mere

Sucul de mere elimină mătreața, calmează mâncărimile scalpului și face părul mătăsos, strălucitor. Ajută la exfolierea scalpului și îndepărtează celulele moarte care duc la formarea mătreții.

Stoarce sucul de la un măr, adaugă o cană de apă caldă și toarnă acest amestec pe păr, după ce te-ai spălat. Masează bine scalpul și lasă masca să acționeze timp de 5-10 minute. Clătește apoi părul cu apă călduță sau chiar rece și usucă părul cu un prosop. Nu trebuie să mai folosești balsam de păr, pentru că această mască înlocuiește balsamul, lăsându-ți părul suplu și mătăsos.

Mască de păr cu lămâie și usturoi

usturoi

Zdrobește usturoiul și stoarce zeama, cât să obții două linguri, adaugă o lingură de miere și o lingură de zeamă de lămâie. Aplică masca pe păr, masează delicat și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Clătește bine părul, spală-te cu șampon și usucă-te la final cu un prosop, nu cu uscătorul.

Mască de păr cu aloe vera

Stoarce o frunză de aloe vera, ca să obții gelul din interior. Dacă nu poți obține singură gelul din plantă, poți cumpăra gel de aloe vera de la magazin. Aplică gelul pe scalp și pe păr, masează delicat și acoperă părul cu un prosop cald. Lasă masca să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește părul și folosește șampon.

Iată cât de simplu este să pregătești singură, acasă, rețeta potrivită de mască pentru păr. Indiferent ce tip de păr ai și cu ce probleme cosmetice te lupți, poți alege dintre multe variante de măști. Cu siguranță vei găsi soluția care ți se potrivește cel mai bine și care te va scăpa de probleme.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Beauty

Mihaela Borit: După ani de muncă și sacrificii am devenit trainer, campioană internațională și specialistul la care am visat

Revista Isecrete este mai mult decât o simplă publicație; este o platformă dedicată femeilor din domeniul beauty, unde poveștile prind viață.  În același timp, nu uităm de clientele noastre fidele, cu care avem o relație specială. Cu ele, creăm mereu conținut proaspăt, articole care reflectă evoluția lor continuă și legătura strânsă pe care am construit-o

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6