A renunțat la meseria de sculptor pentru a-şi construi propriul business în domeniul handmade! Interviu cu meșterița, Diana Babira.

Diana Babira, o mămică din satul Ochiul-Alb, raionul Drochia realizează de aproximativ 7 ani albume foto, agende, cărți interactive și multe alte lucruri utile pentru copii, toate manual. Totul a început din dorința de a-și surprinde jumătatea cu un cadou special. Despre ce înseamnă să fii creator handmade în R.Moldova, ce o inspiră când creează, dar şi despre cât de profitabil este acest hobby, am discutat cu Diana în cadrul unui interviu pentru revista Isecrete.

Este inventivă şi întotdeauna i-a plăcut să creeze câte ceva: fie un accesoriu sau un obiect decorativ. De meserie sculptor, Diana a trecut prin mai multe etape înainte de a ajunge la adevărata ei pasiune, pe care a transformat-o într-o mică afacere.

”Am 26 de ani, sunt mămică a două fetiţe dulci, sculptor de profesie, o persoană deschisă noilor provocări şi mereu nerăbdătoare când vine vorba de creații. Mă mândresc cu o familie minunată ce mă ajută şi mă încurajează mereu”.

Handmade-ul mă fascinează de mult timp, dar prima mea încercare de scrapbooking a fost cu 7 ani în urmă. Vroiam să-mi surprind iubitul meu, actualul meu soţ, cu un cadou mai deosebit- un album foto, carneţel cu poze de diferite dimensiuni, notiţe, schiţe. Rezultatul a fost unul cu mare impact emoţional, căci carneţelul reprezenta, de fapt o derulare a amintirilor de când ne cunoşteam până la acel moment. Apoi au urmat câteva lucrări pe care le-am dăruit apropiaţilor, iar în scurt timp am avut și primele comenzi”.

Fiind în concediul de creștere a copilului, a început să-și dezvolte cu și mai multă determinare pasiunea care îi aduce bucurie.  

”Mereu mi-am dorit să fac ceva frumos, dar nu a fost atât de ușor să descopăr ce anume aș putea face. Handmade-ul pentru mine este mai mult decât o pasiune, e un copilaş, crescut, zi de zi cu mult drag şi suflet. Este o parte indispensabilă a vieţii mele, desigur, pe lângă familia mea şi cei dragi! Practic tot procesul, de la primirea comenzii până la lucrarea finală este o permanentă provocare, căci fiecare persoană are preferinţele sale. Totuşi, am avut marele noroc să dau peste oameni minunaţi, care-mi permit deseori să experimentez, să încerc ceva nou, iar astfel eu evoluez”.  

Colecția Dianei este mare, iar fiecare lucrare este realizată cu multă dăruire și atenție la detalii. Creează și cele mai frumoase albume foto pentru amintiri de neuitat. În formă de gentuță, decorate cu flori, dantelă și personalizate, acestea pot fi un cadou deosebit pentru cei dragi.

Foarte solicitate sunt albumele foto personalizate, dar pot spune că, fiecare lucrare îşi are un locuşor aparte în inima mea. Confecționez de asemenea, agende, cutiuţe pentru bijuterii, cărţulii pentru urări, rame foto, mini-albume, etc  Pe lîngă scrapbooking, mai am o slăbiciune pentru fetru, anume accesorii create din acest material. Iarna trecută am experimentat puțin confecţionând jucării pentru brad, tare drăgălaşe, şi câteva modele deosebite de mărţişoare”.

Arta lucrului manual presupune munca cu țesături speciale. Tu ce materiale folosești și cum ai descoperit tehnicile de lucru pe care le aplici de la lucrare la lucrare?

”Pentru lucrările mele folosesc stofă, de obicei din bumbac, foi cu print divers, floricele pentru decor( din hârtie, croşetate), diferite elemente de decor din placaj, metal, carton presat, sintepon, danteluţe diverse. Am răscolit mult internetul pentru a-mi face unele deprinderi, dar întrucât nu sunt prea răbdătoare că să vizionez până la sfârşit ceva anume, majoritatea le-am adunat experimentând, cu multă muncă și în timp. Acum însă când  văd lucrările finisate îmi dau seama că nu a fost nimic în zadar”.

Fiecare lucrare îşi are un locuşor aparte în inima mea, dar am câteva lucrări preferate: -un album-căsuţă pentru aniversarea nunţii de argint al unui cuplu; -albumul cu rochiţă pe copertă; -un set de nuntă din album şi cutiuţă; -un album-inimioară cu cutiuţă; -albumul de nuntă costum-rochiţă -albumul-gentuţă”!

 Diana, îți mulţumim pentru că ne-ai dezvăluit din pasiunea ta şi ai împărtăşit cu noi o parte din creaţiile minunate.

Facebook Diana ALBUM Handmade

Vezi galeria foto!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6