div#ast-scroll-top { display: none !important; }

A renunţat la management pentru o afacere colorată! Interviu cu Ana Suruceanu, tânăra care croșetează gentuțe-povești.

Cu siguranță, fiecare dintre noi va deveni cu timpul propriul expert în frumusețe și vom ajunge să ne îndreptăm atenția asupra produselor pe care le purtăm, la aprecierea noastră ca femei, la eleganță și unicitate!

“Spune-mi ce gentuță porți ca să îți spun cine ești!”

Cel mai potrivit și eficient mod în care ne putem defini propriul stil este să purtăm produse personalizate, fie ele haine, accesorii, bijuterii sau genți. Astfel, întreaga imagine va căpăta o notă aparte, irepetabilă și imposibil de copiat de alte persoane. La doar 23 de ani, Ana Suruceanu din Chișinău și-a asumat rolul de expert în gentuțe personalizate și de un an de zile transpune în realitate – povești croșetate!


Pasionată de handmade, absolventa facultății de marketing și logistică a renunțat la rapoarte și şi-a deschis un atelier în care confecţionează manual genţi şi poşete chic, accesorii ce pot scoate din anonimat orice ţinută. Fiecare obiect creat cu fantezie şi răbdare este unicat. Doar produsele făcute la comandă sunt personalizate în funcţie de preferinţele clientelor sale.

Anul trecut am absolvit facultatea de Marketing și Logistică la ASEM. Pentru că nu sunt genul de persoană care să-și petreacă timpul la birou și să completez formulare, am încercat să combin pasiunea mea pentru genți, accesorii și am transformat-o în jobul care mi-se potrivește”, susține Ana Suruceanu.

Mărturiseşte că de când se ştie a avut o înclinare spre zona artistică şi estetică. Iată de ce, acum din atelierul său de creaţii pleacă în diferite colțuri ale capitalei și nu numai, produse care mai de care mai colorate, vesele şi personalizate.

 ”Eu ador detaliile, ele mereu fac diferența nu doar în ceea ce purtăm, dar în același timp ceea ce semnificăm ca persoane. Încă de mică am fost o mare amatoare de genți și accesorii. Consider că, acesta este detaliul care completează orice ținută. Gențile handmade mă reprezintă, semnifică acel detaliu care mereu o să te evidențieze din mulțime”.

În opinia sa, proiectarea gentuței pleacă de la o idee, un concept, pe principiile văzut, plăcut, realizat. Apoi urmează desenul şi, în final, croșetarea, demers în care trebuie luată în calcul și funcţionalitatea, acordând mare atenţie detaliilor.

Procesul de efectuare mereu este diferit. În prima etapă discutăm detaliile și anume: forma, dimensiunea, culoarea și desigur accesoriile. Doar atunci când avem elaborată aceasta machetă unde sunt luate în calcul preferințele clientei – începe deja confecționarea. Fiecare lucrare este dificilă, pentru că fiecare gentuță se elaborează strict după preferințele viitoarei sale posesoare. Mereu se lucrează cu atenție la fiecare detaliu, ca în momentul în care ajunge să fie purtată lucrarea mea să arate ca o adevărată operă de artă”.

De la joacă, la afacere!

Mai mult ca o joacă, a început să combine ațe, culori şi texturi, să experimenteze creând. Mai apoi,  joaca s-a transformat într-un lucru serios, tânăra deschizându-şi un atelier de gentuțe handmade.

Handmade semnifică o abordare individuală, iar noi avem anume accesoriile care vorbesc despre tine. Am format din pasiunea mea un job care oferă o satisfacție nu doar exterioară dar și interioară. Prin lucrările mele eu ajut femeile nu doar să-și completeze o ținută, dar și să capete mai multă încredere în ele. Eu îmi găsesc sursa de inspirație în propria persoană și mereu tind să nu mă compar cu nimeni. Motivația mea se manifestă prin clientele care-mi poartă gentuțele, ele mă fac să-mi doresc să evoluez și mai mult.

Despre creaţiile ei, Ana susţine că sunt nu doar plăcute ochiului, ci şi confortabile, care pot transforma o ţinută banală, într-una rafinată. Pentru asta, foloseşte tot felul de materiale, pe care le alege personal pentru ca produsul finit să fie “simplu şi curat”.”Gentuțele sunt elaborate doar din materiale și accesorii de înaltă calitate. Pentru croșetarea unei lucrări este nevoie de ață de tricotaj și accesorii metalice pentru design. Ața de tricotaj este detaliul cel mai important iată de ce selectăm țesuturi de înaltă calitate ca în procesul de lucru aceasta să fie elastică ca sa permită a fi modelată fără să-și piardă forma, dar și în moment ce este purtată să nu-și piardă culoarea din cauza factorilor externi”, adaugă Ana.

Gentuțele fac parte din viaţa noastră. Le alegem în funcţie de gust, de personalitate, de educaţie, de buget. Ne bucură când le primim, ne bucură chiar şi când ni le cumpăram. Gentuța oferă un tip de obiect încărcat de emoţia, sinceritatea şi pasiunea celui care o confecţionează. Este astfel o altă modalitate de  a comunica cu oamenii.

Dacă aș fi să aleg motto-ul după care mă conduc, cred că ar fi: “Fă ceea ce-ți place, dar să o faci frumos”. Ar fi cele mai potrivite cuvinte care m-ar caracteriza pe mine acum dar și ceea ce realizez cu suflet.

Deşi când a pornit pe acest drum, principalul obiectiv al Anei a fost îmbunătăţirea ofertei şi nu profitul, în timp însă, a realizat că a conturat o afacere din care poate trăi. 

Echipa isecrete îi urează succese mari și cât mai multe cliente fericite!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6