div#ast-scroll-top { display: none !important; }

A fost lansată prima platformă dedicată educației în sănătate. MedClub.md este spațiul unde campaniile în sănătate vor fi aplicate și explicate pe înțelesul tuturor!

Recent a fost lansată prima platformă dedicată exclusiv educației în sănătate MedClub.md. Fondatoarea paginii online este medicul pneumolog Olimpia Gherman. Specialista are 10 ani de experiență în Serviciul de Urgență și calificare în cadrul mai multor programe de studii în calitate de instructor de Medicină de Urgență.

Spre deosebire de promovarea sănătății, educația în sănătate reprezintă o activitate organizată și sistematică în cadrul căreia este inclusă percepția/ înțelegerea despre sănătatea și participarea directă și activă a indivizilor la menținerea ei. Educația pentru sănătate a fost un subiect care m-a preocupat mereu, a declarat pentru revista isecrete Olimpia Gherman.

Consider ca avem mai mulți  piloni a unei sănătăți durabile și anume să cunoaștem ce este starea de sănătate, care sunt semnele de alarmă și dacă sunt prezente trebuie să mergem imediat la medic. Există situații de urgență, accidente casnice acolo unde nu ai timp să citești sau să suni pe cineva – trebuie să acționezi.

Dar cum să acționezi ?

Din observațiile acumulate în zece ani de experiență, Olimpia a decis să elaboreze un curs despre cum să acționeze orișicine în situații de urgență.

Am lucrat 10 ani în Medicina de Urgență, de multe ori când ajungeam la solicitare depistam că nu se facea nimic de către aparținători sau din contră se făcea greșit. Bineînțeles este foarte stresant, chiar și eu când am avut o urgență cu copilul meu, prima secundă m-am pierdut cu firea după care m-am liniștit și gândit – stai că eu știu ce să fac … și imediat am căpătat curaj, a povestit Olimpia.

A participat la multe cursuri de instruire a persoanelor nemedicale cum ar fi părinți, bone, profesori iar recunoștința și setea de informații a acestora a motivat-o să meargă  mai departe .

Am gândit o platformă în educație medicală, unde vom posta articole, live-uri cu specialiștii, vom răspunde la întrebări și vom avea mai multe cursuri online pentru a dezvolta cultura educației în sănătate.

Primul curs online se numește ÎNVAȚĂ PRIMUL AJUTOR PENTRU VIAȚA DE ZI CU ZI și am decis să fie despre ajutorul medical de urgentă. În condițiile pandemice în care ne aflăm, acest curs va fi organizat online – ori acest tip de studiu este acum cel mai avantajos.

Olimpia, echipa isecrete îți mulțumește pentru interviu și îți urează succese în domeniul tău de activitate!

Photo credit: https://www.facebook.com/Inna-Emozzia-168432130522351

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6