div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Reality show-ul “Dosare de urgențe” se întoarce cu noi provocări și lecții de prim ajutor!

Trăim într-o perioadă în care natura își arată puterea și conflictele armate sunt o realitate constantă, iar abilitățile de prim ajutor devin esențiale pentru fiecare dintre noi. Accidentele pot apărea oricând, iar o reacție rapidă poate salva vieți.

În acest context, pe 19 octombrie, Fundația MedClub lansează un nou sezon al reality show-ului “Dosare de urgențe”, difuzat pe un post de televiziune privat (vezi aici unde). Acest documentar se concentrează pe reconstituirea situațiilor de urgență, educând publicul cu privire la tehnicile de prim ajutor.

Elena Țurcanu, autoarea proiectului, subliniază: „Lansarea acestui nou sezon este foarte importantă pentru conștientizarea și sensibilizarea populației în privința situațiilor de urgență. Vrem să încurajăm fiecare cetățean să devină un potențial salvator, pregătit să intervină în momente critice.”

Pe canalul de YouTube al organizației sunt deja disponibile șase episoade, care ilustrează cele mai comune situații de urgență, precum sufocarea la copii, infarctul miocardic, caz de epilepsie, drama unui pacient hepatic și altele. Noul sezon va aduce în prim-plan teme relevante, discutate serios alături de specialiști de la SMURD, IGSU, psihologi, cardiologi și endocrinologi.

„Cunoașterea tehnicilor de prim ajutor este esențială, deoarece permite intervenția rapidă în situații de urgență, unde fiecare secundă contează. Această pregătire oferă nu doar încredere și siguranță celor care acordă ajutor, ci și victimelor, reducând astfel stresul generat de accidente. În plus, abilitățile de prim ajutor sunt vitale pentru gestionarea unei game largi de probleme medicale, de la alergii severe la crize epileptice, asigurând o reacție adecvată în momente critice”, este de părere consultanta proiectului, trainer PFA Olimpia Gherman.

Fundația MedClub, prin “Dosare de urgențe”, nu doar că oferă informații valoroase, ci și încurajează cetățenii să participe activ la educația lor. Vizionarea acestor episoade pot transforma fiecare individ într-un potențial salvator. Educația în domeniul primului ajutor devine nu doar un avantaj, ci o responsabilitate. Fiecare dintre noi poate face diferența!

“Dosare de urgențe” este un proiect realizat de Fundația “MedClub” cu susținerea IREX in Moldova și Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Proiectul de diversificare a contentului de divertisment în limba română contribuie la creșterea cantității de conținut de divertisment produs de cetățenii Republicii Moldova pentru cetățenii Republicii Moldova.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6