Găsirea unei pasiuni comune într-un cuplu este un dar prețios. Pentru soții Gasan, această pasiune comună s-a materializat în domeniul frumuseții. Cei doi nu doar împărtășesc o dragoste profundă, ci și o fascinație comună pentru arta de a crea frumosul pe chipul femeilor. Mai multe despre începutul acestei meserii am discutat cu Galina Gasan care este și mamă a trei copii, într-un interviu marca Revista Isecrete.
Începând cu anul 2018, am emigrat în Irlanda împreună cu toată familia. Motivul emigrării, e același ca și la mulți alți conaționali, și anume un trai mai bun și dorința de a încerca ceva nou. După ce am reușit să îmi încadrez copii la școală, gradiniță și am mai scăpat de gândul să procur bilete și să revenim, am decis să îmi gândesc un post de muncă.
Așa cum orice emigrant e obligat de situația țării în care emigrează să se reprofileze, eu nu am fost o excepție. Cu toate că îmi doream să îmi pot continua jobul din Moldova și aici în Irlanda, dar după câteva vizite la comisariatele de politție de aici am înțeles că nu îmi pot permite luxul de a merge iar la studii, așa cum nu aveam buneii cu noi să ne ajute, iar banii din munca doar a unui membru din familie nu ajungeau pentru toate necesare.
Cu o carieră dedicată micropigmentării, Galina a explorat și a evoluat într-un domeniu în continuă schimbare. Pentru ea, micropigmentarea nu este doar despre aplicarea culorii, ci despre conturarea și definirea frumuseții individuale. Fiecare linie pe care o pictează devine o modalitate de a evidenția trăsăturile unice ale fiecărei persoane.
După 10 ani în calitate de ofițer de urmărire penală în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu mici pauze de îngrijire a copilului, îmi era cam dificil să mă gândesc ce altceva aș mai putea face într-o țară străină. Așa că am luat o coala de hârtie și am scris ce aș dori să aibă noul meu job, printre care era: să nu am orar fix, să nu am un șef, să fie munca neapărat legată cu oamenii, să fiu plătită pe oră mai mult ca să pot munci mai puțin. În 2019 în trend era permanent make-up și după calculele mele, părea a fi un job perfect pentru mine.
Fiind cursurile destul de scumpe am decis să mă angajez ca menageră și cu banii obținuți să pot achita primul curs. Așa mergeam la muncă într-un centru de pariuri și lucram de la 2 noaptea până la 5-6 dimineața, în dependență cum reușeam să finisez curățenia. La 2 noaptea venea soțul de la muncă și eu plecam după care ne schimbam cu rolurile. Eu reveneam la 6 dimineața acasă însă el pleca.
A crezut în ea atunci când nimeni nu a făcut-o, iar asta a făcut-o mai puternică și determinată să meargă înainte.
După ce m-am înregistrat la primul curs și am anunțat o parte din prieteni, toți mi-au spus că am înnebunit pentru că nu știu a desena, și cum să mă fac din polițistă peste noapte dermopigmentist, care e o profesie foarte grea și muncești cu fața omului. Sincer, când m-am înregistrat la curs nu știam nimic despre această profesie, de cât că se desenează sprâncene. Cei drept până atunci nu am desenat niciodată vreo sprânceană și nici nu o aveam prea cu machiajul.
Fie că este vorba despre sprâncene perfect conturate, buze bine definite sau ochi expresivi, pasiunea ei pentru detalii și perfecțiune se reflectă în fiecare lucrare pe care o face.
După câteva cursuri în Republica Moldova și Rusia am învățat puțin câte puțin, după care am făcut multă practică pe pielea artifială. Am început să lucrez acasă, unde mi-am improvizat un mic studio, iar paralel m-am angajat întru-un salon de frumusețe. După 6 luni, am înțeles că nu vreau și nici nu pot activa după regulile altora așa că am decis să închiriez singură spațiu și să activez pe cont propriu.
Mai întâi am lucrat doar cu moldovence, acum după aproape 4 ani am printre cliente din India, Irlanda, Polonia, Brazilia, Italia, Lituania etc. De 2 ani în acest domeniu am decis să “atrag” și soțul să activeze alături de mine și așa am ajuns să lucrăm împreună, el practicând înlaturarea cu laser.
Împreună, ei demonstrează că atunci când îți urmezi pasiunea, frumusețea devine mai mult decât un concept – devine o artă.
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?