div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Sanda Armaș: “Procesul de fotografiere durează minute sau ore, amintirea – o viață”!

Sanda Armaș: “Pentru mine este important confortul dvs pentru a imortaliza cele mai importante evenimente din viața familiei voastre”!

Sanda Armaș…fotograful care reușește să imortalizeze momente inedite, fiind atentă la cele mai mici detalii. Fire calmă, răbdătoare și perfecționistă, mânuiește cu pasiune aparatul foto, muncind ore întregi pentru a surprinde cadrul perfect. Cu o experienţă în arta fotografică de 6 ani, i-a cucerit pe toți cu imaginile artistice surprinse în timpul sesiunilor foto.

Când te-ai apucat de fotografiat și ce te-a determinat să faci asta la nivel profesionist?

Totul a început din dragostea pentru fotografie și din cauza că atunci nu erau telefoane atât de bune ca să faci fotografii reușite, iar noi (eu și o prietenă de-a mea, cu care nu am comunicat cu deja de 4 ani, dar mi-a dat o lecție importantă: orice persoană care ți se întâlnește în cale, nu în zadar s-a ivit în calea ta. Ieșeam în fiecare săptămână să ne facem fotografii.

Desigur, de fiecare dată după ce nu ne ieșeau fotografiile de pe telefon, ne gândeam cât de bine ar fi să aibă cineva din noi un fotoaparat bun. Rolul de erou și apărător al profiturilor frumoase de Instagram l-am luat eu, la 16 ani lăsând vacanța de vară după examene, am lucrat chelner într-o cafenea sărăcuță de tot. În 3 luni am strâns pentru primul meu fotoaparat (tot atunci prima dată mi-am pus gene, să primesc mai mult bacșiș), iar peste o lună deja fotografiam oameni cu bani, căutam modele gratuite și făceam cursuri online/offline, la fel gratuite.

Atenția pentru detalii, perfecționismul dar și capacitatea de a se conecta empatic cu cei pe care îi fotografiază au produs un portofoliu remarcabil până acum.

Pentru a fi fotograf, nu e de ajuns nici de talent, nemaivorbind de fotoaparat performant. În 6 ani de lucru am înțeles că trebuie să fii în primul rând psiholog, iar apoi pedagog, antreprenor, SMM-manager, scriitor, menajeră, retușor, pictor, designer vestimentar și multe-multe. Atunci când lucrezi cu oamenii, totul este important, mai ales ambianța psihologică. Eu am finisat specialitatea pedagogia socială și anul 2 la pedagogia primară, iar asta chiar mă ajută să am relații armonioase cu eroii mei.

Ce anume te-a atras spre fotografie?


Eu mă axez pe nou-născuți și însărcinate. Ei bine, de la bun început știam că o să am studiou propriu, unde voi fotografia doar familii. Desigur, în cariera mea au fost și nunți, cumetrii, dar ele nu îmi dau satisfacție. Unii se gândesc “ce face fotograful? Stă la nuntă și primește bani”, în realitate, pe lângă anturajul stresant, sunt nopți nedormite. Eu am lăsat în scurt timp fotografia de nuntă, pur și simplu nu m-am regăsit.

Ce așteptări trebuie să aibă mămicile însărcinate și părinții nou-născutului și de ce ai ales să te axezi pe aceasta de la bun început?

Am ales fotografia “în așteptare” din simplul motiv – eu sunt o fire tandră, emotivă, gingașă. Eu am nevoie să văd feminitate și dragoste. Eu am nevoie de o atmosferă relaxantă, unde nimeni nu se grăbește, totul trece de la sine însuși. Toți se bucură de momentele unice. Și aici o recomandare femeilor însărcinate: bucurați-vă de orice moment din sarcină și creștere a copilului. Trăiți aceste clipe.

Într-o ședință foto, cât de importantă este relația dintre client și fotograf?

Eu văd în fiecare om ceva frumos și unic, iar aparatul meu foto redă imaginea pe care o văd eu. Vă dau un sfat: dacă vi se pare o persoană mai puțin frumoasă, închipuiți-vă că vă uitați la ea prin ochii iubitului/iubitei, și voila! Nu mai există oameni urâți în jur. Dar! Eu întâlnesc diferiți oameni. Copilași prematuri, cu traume de la născare sau mămici a căror sarcină a adus probleme hormonale serioase. În cazul acesta, ne ajută retușarea. Noi ștergem minusurile care nu trebuiau în general să fie în etapele acestea frumoase!

Sanda Armaș prin fotografie, s-a descoperit pe sine și a descoperit lumea. În vasta ei colecție de imagini, te plimbi prin toate vârstele copilăriei și descoperi oameni minunați.

Fotografiile reușite sunt alese de mine, editate în culoare și lumină. Eu las toate fotografiile bune, care nu se repetă, cu ochii clar deschiși și cu emoții puternice. Apoi eroii mei singuri aleg fotografiile pentru retușare, și în albumul final. O sesiune foto este primită de către clienții mei, cap-coadă, în maximum o lună.

Empatie, profesionalism, dedicare Țineți minte trucul meu – a vedea oamenii prin ochii iubiților? Aici e la fel. Poate ție, ca unui fotograf ți se pare că clientul e mofturos, dar pentru el – aceasta este cea mai sacră amintire pe viață, și atunci când vei înțelege asta, clienții vor rămâne 100% mulțumiți de rezultat.

Chiar dacă încerc să fiu cât mai loială, empatică, am și eu zile proaste.

Am zile când oamenii anulează sesiunea când ești deja pe drum, pentru că ei nu o mai doresc sau zile când oamenii nu au nevoie să te asculte. Ele și mă doboară. Dacă nu aș avea persoane înțelegătoare lângă mine, precis în primul an aș lăsa fotografia. Lucrul cu oamenii – e cel mai prost remunerat, fiindcă timpul și nervii nu îi mai aduci înapoi. Dar de fiecare dată, când las mâinile în jos, îmi vine un mesaj pe telefon: “Sanda, am descărcat fotografiile, sunt foarte frumoase!

Facebook/Photographer.sanda.armash

Site-https://sandaarmash.ru/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6