Moldovenii din Italia, speriați de coronavirus.

Sharing is Caring 💕😘
coronavirus italia
Moldovenii stabiliţi în Italia sunt speriaţi de pericolul contaminării cu virusul COVID-19, iar unii dintre ei se gândesc să revină acasă. Cel puţin asta susţine consulul general al Republicii Moldova în orașul Milano, Oleg Nica.Potrivit diplomatului, cea mai gravă situaţie se atestă în nordul Italiei, acolo unde locuieşte cea mai mare comunitate de moldoveni.

„Cele mai mari comunităţi de moldoveni pe care le avem acum în Italia sunt, cu părere de rău, anume în regiunile grav afectate. În Lombardia avem 21 de mii de moldoveni, deja au fost depistate 172 de persoane infectate cu Coronavirus; în Veneto avem 33 de mii de moldoveni, avem, în prezent, 32 de persoane infectate; în Emilia-Romagna avem 28 de mii de moldoveni. Potrivit informaţiilor de ultimă oră, sunt 19 cazuri confirmate la Coronavirus”, a declarat consulul general al Republicii Moldova în Milano, Italia.

În context, Ministerul italian al Sănătății a creat un portal online cu recomandări pentru cei care călătoresc, astfel încât să fie diminuat riscul de transmitere a virusului. La fel, pe acest site se pot adresa întrebări, la care vor răspunde specialiştii. Totodată, cetățenii pot apela non-stop la numărul verde 1500, pentru a primi informații în limbile italiană, engleză și chineză.

Mai mult ca atât, autorităţile îndeamnă cetăţenii moldoveni să solicite asistență consulară de urgență dacă se confruntă cu o situație dificilă pe teritoriul Italiei. Aceştia pot apela la numerele indicate pe ecran.

Potrivit datelor oficiale, aproape 80 de mii de cazuri de contaminare cu Covid-19 au fost înregistrate până în prezent. În total, peste 2.600 de oameni au murit din cauza virusului

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
TAGS
Sharing is Caring 💕😘

postări relevante

postări recente

Top citite

Scroll to Top

Comandați un Site Web sau un Blog Personal!

Lăsați o cerere

Completați formularul și revenim cu o ofertă individuală!

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6